Home > Behandelingen > Affect fobie therapie voor jongvolwassenen (18 - 25 jaar)

Affect fobie therapie voor jongvolwassenen (18 - 25 jaar)

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 24 40 Online afspraak maken
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 16.30 uur
Polikliniek
075 650 24 40
-

Affect fobie therapie

Deze behandelingen zijn voor jongvolwassenen die zich geremd gedragen omdat ze zich angstig voelen. Moeilijke situaties, vooral in contact met anderen, worden uit de weg gegaan. Ze hebben moeite met het ervaren en uiten van gevoelens.  


Doel

  • Herstel op het gebied van je aanmeldingsklachten (symptomen)
  • Opheffen van het vastgelopen zijn in je ontwikkeling 
  • Deelnemen aan het sociaal en maatschappelijk leven (vrienden, wonen, opleiding, werk)

Werkwijze 

We werken volgens de methodiek van Affect Fobie Therapie (model McCullough). Dit model gaat ervan uit dat de problemen in jouw leven het gevolg zijn van een intern conflict tussen je gevoelens en verlangens enerzijds en de angst om deze gevoelens te ervaren en te uiten anderzijds. Deze angst is niet aangeboren maar heb je ontwikkeld door levenservaringen met mensen die belangrijk waren in jouw leven. De zelfbeschermingspatronen die je jezelf hebt aangeleerd, helpen je om die emoties en de angst voor die emoties niet te voelen, maar veroorzaken tegelijkertijd ook je klachten. Je hebt als het ware een fobie ontwikkeld voor je eigen gevoelens. In de behandeling zullen we op zoek gaan naar jouw specifieke patroon, we noemen dit je kernconflict.


Duur, frequentie, vorm

 

Groep AFT A

De therapie bestaat uit twee dagen met een vast therapieprogramma bestaande uit verschillende groepstherapieën. Er is daarnaast maandelijks een individueel contact.  Voorafgaand en tijdens de behandeling wordt het systeem (gezin, partner) betrokken bij de behandeling. In principe duurt de behandeling één jaar. Vier keer per jaar wordt een systeemmiddag georganiseerd.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure