Home > Behandelingen > Affect fobie therapie voor volwassenen

Affect fobie therapie voor volwassenen

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 24 40 Online afspraak maken
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 16.30 uur
Polikliniek
075 650 24 40
-

Affect fobie therapie

Deze behandelingen zijn voor volwassenen die zich geremd gedragen omdat ze zich angstig voelen. Moeilijke situaties, vooral in contact met anderen, worden uit de weg gegaan. Ze hebben moeite met het ervaren en uiten van gevoelens.  


Doel

  • Herstel op het gebied van uw aanmeldingsklachten (symptomen)
  • Opheffen van het vastgelopen zijn in uw ontwikkeling 
  • Deelnemen aan het sociaal en maatschappelijk leven (vrienden, wonen, opleiding, werk)

Werkwijze

We werken volgens de methodiek van Affect Fobie Therapie (model McCullough). Dit model gaat ervan uit dat de problemen in uw leven het gevolg zijn van een intern conflict tussen uw gevoelens en verlangens enerzijds en de angst om deze gevoelens te ervaren en te uiten anderzijds. Deze angst is niet aangeboren maar heeft u ontwikkeld door levenservaringen met mensen die belangrijk waren in uw leven. De zelfbeschermingspatronen die u uzelf hebt aangeleerd helpen u om die emoties en de angst voor die emoties niet te voelen, maar veroorzaken tegelijkertijd ook uw klachten. U heeft als het ware een fobie ontwikkeld voor uw eigen gevoelens. In de behandeling zullen we op zoek gaan naar uw specifieke patroon, we noemen dit uw kernconflict.


Duur, frequentie en vorm

Groep AFT1
Deze behandeling bestaat uit twee dagen met een vast therapieprogramma bestaande uit verschillende groepstherapieën. Er is daarnaast maandelijks een individueel contact. Tijdens de behandeling kunnen op indicatie systeemgesprekken gevoerd worden (partner, gezin van herkomst). In principe duurt de behandeling een jaar. 

Groep AFT2
Deze behandeling bestaat uit één dagdeel in de week. De behandeling duurt 9 maanden.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure