Home > Behandelingen > Astma bij kinderen

Astma bij kinderen

De behandeling in het kort

  • Bij vermoeden van astma
  • Observatie en symptoombestrijding
  • Kinderen met astma kunnen terecht op onze astmapolikliniek
  • Astmapolikliniek voor advies, voorlichting en instructies

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 40 Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 14 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 40
Route Zuid 1.17

Verloop behandeling

Uw kind heeft last van een piepende ademhaling, benauwdheid en hoesten. Ook is uw kind sneller moe en bij inspanning benauwd. Misschien heeft uw kind last van astma.

Diagnose

Uw kind is acuut opgenomen of door uw huisarts doorverwezen naar onze afdeling kindergeneeskunde. Bij acute opname wordt uw kind geobserveerd. Op basis van de resultaten bekijkt de arts samen met u wat de beste behandeling voor u is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Behandeling

Uw kind heeft last van astma. Op onze astmapolikliniek krijgt u advies, voorlichting en instructie over astma en het gebruik van medicijnen. Als uw kind met astma is opgenomen op de kinder- en jongerenafdeling, dan heeft u daar al voorlichting over astma ontvangen. Op de polikliniek is een nauwe samenwerking tussen onze kinderarts en longverpleegkundige. In een zorgpad is uitgeschreven welke onderzoeken in welke periode noodzakelijk zijn. In onze folder ‘Astma bij kinderen’ leest u hier meer over. U krijgt deze folder mee naar huis. Het bevat algemene en praktische informatie over wat astma is en wat dit betekent in het dagelijkse leven. Dit boekje is een hulpmiddel voor thuis, maar ook een hulpmiddel voor het bezoek aan de polikliniek. Neem het boekje mee naar elk polikliniekbezoek.


 

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure