Home > Behandelingen > Besnijdenis (circumcisie) bij volwassenen

Besnijdenis (circumcisie) bij volwassenen

De behandeling in het kort

  • Verwijderen van een te nauwe voorhuid
  • Poliklinische operatie
  • Narcose: plaatselijke verdoving
  • Herstel: ± 1 week

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 90 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Operatie binnen 9 weken
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 90 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 1.15

Verloop behandeling

U heeft problemen bij het plassen, of pijn tijdens de erectie en geslachtsgemeenschap. Misschien heeft u last van een te nauwe voorhuid. Of van een ontsteking van uw voorhuid of eikel. Een mogelijke behandeling is circumcisie. Bij een circumcisie wordt de hele voorhuid van de penis operatief verwijderd.


Diagnose

U bent doorverwezen naar onze afdeling urologie. Onze uroloog voert een aantal onderzoeken uit. Op basis van de resultaten van dit onderzoek bekijkt hij samen met u wat de beste behandeling voor u is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Voorbereiding

U moet geopereerd worden. Na het diagnosegesprek wordt er een afspraak voor u ingepland op de poliklinische operatiekamer (POK).

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt moet u dit van tevoren melden aan de uroloog. Het is verstandig om het volgende materiaal in huis te hebben voor de dag van de operatie:

  • 1 pak Gaasjes 10 x 10 cm onsteriel
  • 1 tube Vaseline onsteriel

     

Behandeling

Op de afgesproken datum komt u naar ons ziekenhuis. Op de afdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige die u vertelt wat er gaat gebeuren. De ingreep gebeurt op onze poliklinische ok, onder plaatselijke verdoving. De uroloog verdooft uw penis door meerdere injecties ter plaatse van de basis van de penis te geven. Hierdoor voelt u niets van de operatie.


Naar huis

U mag dezelfde dag nog naar huis. We raden u af zelf auto te rijden.
Na de besnijdenis is uw eikel meestal onbedekt. Dit kan vooral de eerste dagen zeer gevoelig zijn. Soms ziet uw eikel er de eerste dagen na de operatie rood en gezwollen uit. Na ruim een week herstelt dit zich geleidelijk aan.


Nazorg

Bij problemen met het genezen van de wond kunt u tot 2 weken na de ingreep contact opnemen met de polikliniek urologie. Daarna kunt u bij uw huisarts terecht.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure