Home > Behandelingen > Bloedneus

Bloedneus

De behandeling in het kort

  • Behandeling bij terugkerende bloedneus
  • Dichtetsen of dichtbranden van uw bloedvaten of plaatsen neustampon
  • Poliklinische behandeling
  • Na de behandeling mag u direct naar huis

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 45 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 70 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 45 via het Klantcontactcentrum
Route Noord 0.1

Verloop behandeling

U heeft last van een ernstige of terugkerende bloedneus. Een bloedneus is bijna altijd onschuldig en wordt meestal veroorzaakt door een bloeding uit een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. De meeste neusbloedingen ontstaan spontaan en zijn gemakkelijk te verhelpen. Soms zijn neuspeuteren, een verhoogde bloeddruk of bloedverdunnende medicijnen mede de oorzaak. Bij ernstige of terugkerende problemen verwijst uw huisarts u soms door voor behandeling door een KNO arts.


Diagnose

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de afdeling KNO. De KNO-arts onderzoekt de neus en op basis van de resultaten van dit onderzoek bekijkt hij samen met u wat de beste behandeling voor u is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Voorbereiding

Soms is het nodig bloedverdunnende medicijnen tijdelijk te stoppen. De KNO arts informeert u hierover. Gebruik in ieder geval geen bloedverdunnende pijnstillers als aspirine, diclofenac etc. Paracetamol is geen probleem.
Afhankelijk van de ernst van de neusbloeding wordt de behandeling direct uitgevoerd of krijgt u een afspraak mee. De behandeling vindt plaats op de polikliniek.


Behandeling

Op de afgesproken datum komt u naar ons ziekenhuis, poli KNO. Uw neus wordt eerst inwendig verdoofd door een watje gedrenkt in verdovende vloeistof. Soms verdoofd de KNO-arts het te behandelen gebied door een kleine injectie. De behandeling bestaat uit het dichtetsen of dichtbranden van uw bloedvaten, of het plaatsen van een neustampon.


Naar huis

Na de behandeling mag u direct naar huis.


Nazorg

Als u een neustampon heeft gekregen moet deze bijna altijd na 2 à 3 dagen door de KNO arts worden verwijderd. Bijna altijd komt er wat slijmerig en soms bloederig vocht uit uw neus zo lang er een tampon in zit, dit is normaal. U kunt dit opvangen door een gaasje onder de neus te plakken ('snorretje') en af en toe dit gaasje te vervangen. Een neustampon kan jeuk en niesklachten geven.
Meer adviezen voor na de behandeling vindt u in onze folder ‘bloedneus’.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure