Home > Behandelingen > COPD, behandeling

COPD, behandeling

De behandeling in het kort

  • Opname vanwege verslechtering van de klachten
  • Duur opname: ± 6 dagen
  • U krijgt zorg van verschillende zorgverleners
  • U ontvangt een aantal data voor controleafspraken bij ontslag
Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 1230 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 1230 via het Klantcontactcentrum
Route Noord 0.4

Verloop behandeling

U heeft last van CPOD. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Hierbij zijn de bronchiën, de vertakkingen van de luchtpijp, chronisch ontstoken. Ze zijn als het ware de hele tijd geïrriteerd. De slijmvliezen produceren meer slijm dan normaal. U kunt last hebben van benauwdheid en hoesten. Met het hoesten kan slijm mee komen. De ontstekingen maken het slijmvlies ook dikker. Hierdoor kunt u moeilijk ademhalen.


Diagnose

U heeft een afspraak met een longarts in ons ziekenhuis, in verband met een verslechtering van uw klachten. Onze longarts beoordeelt samen met u wat de beste behandeling voor u is.

Wij beslissen graag samen met u. De 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Voorbereiding

U moet worden opgenomen. Na het gesprek met uw longarts gaat u direct naar het Planbureau. Hier wordt ingeschat wanneer u ongeveer wordt opgenomen. Als de dag van de opname bekend is, nemen we telefonisch contact met u op.


Behandeling/opname

Op de afgesproken datum komt u naar ons ziekenhuis. Op de afdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige die u vertelt wat er gaat gebeuren. Zij begeleidt u naar uw kamer. De eerste dagen van de opname worden uw medische situatie en uw thuissituatie in kaart gebracht. Ook krijgt u uitleg over uw verblijf in het ziekenhuis. Tijdens uw opname voeren wij verschillende onderzoeken uit.

Ook komen er verschillende hulp- en zorgverleners bij u langs om te inventariseren hoe zij kunnen bijdragen aan een verbetering van uw situatie. Dit zijn de zaalarts, longarts, longverpleegkundige, fysiotherapeut, voedingsassistent of zorgassistent en de diëtist. U ontvangt informatie die u nodig hebt om na uw ontslag goed om te kunnen gaan met uw ziekte.


Naar huis

Na een opname van ongeveer zes dagen kunt u weer naar huis. We plannen dan meteen een aantal controle-afspraken met een longverpleegkundige en/of een longarts. Zij begeleiden u in uw thuissituatie.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure