Home > Behandelingen > Eczeem

Eczeem

De behandeling in het kort

  • Huidaandoening
  • Speciale polikliniek voor kinderen
  • Volwassenen kunnen terecht op de polikliniek dermatologie

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 40 Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 14 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 40
Route Zuid 1.17

Verloop behandeling

Heeft u last van rode schilferige huid? Misschien heeft u last van eczeem. Eczeem is een huidaandoening die voorkomt bij kinderen en volwassenen. Als uw kind last heeft van eczeem, kunt u terecht op onze polikliniek astma en eczeem. Als u zelf last heeft van eczeem, helpen we u graag op onze polikliniek dermatologie.


Diagnose

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar onze afdeling dermatologie. Onze dermatoloog stelt een aantal vragen en voert een lichamelijk onderzoek uit. Op basis hiervan kijkt hij samen met u welke behandeling het meest geschikt voor u is.

We beslissen graag samen met u. De drie goede vragen aan uw arts kunnen u daarbij helpen.


Behandeling

De behandeling van eczeem is niet makkelijk. De aanhoudende jeuk maakt het verleidelijk om te krabben en dat resulteert in open wondjes en infecties waardoor de eczeemklachten juist verergeren. Eczeembehandeling bestaat daarom vooral uit symptoombestrijding.

Creme/ zalf
Eczeem kan behandeld worden met een basiszalf: dit is neutrale zalf, crème of lotion die geen medicatie bevat. Daarnaast bestaat er zalf met daarin medicijnen verwerkt die ontstekingsremmend werken of de ontsteking proberen te voorkomen. Het gaat om hormoonzalf en Topucale Immuun Modulatoren (TIM’s). In onze folder ‘Constitutioneel Eczeem’ leest u hoe u de creme het beste kunt gebruiken.
Protopiczalf en Elidel zijn géén hormoonzalven en hebben een andere werking. Zij beïnvloeden het afweersysteem van uw huid en proberen de ontsteking in uw huid te voorkomen.

Niet krabben
Eczeem veroorzaakt vaak jeuk. Probeer zo min mogelijk te krabben. Tips wat u kunt doen om de jeuk te verminderen en tegen het krabben vindt u in onze folder ‘Constitutioneel Eczeem’.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure