Home > Behandelingen > Handrevalidatie (voor volwassenen)

Handrevalidatie (voor volwassenen)

De behandeling in het kort

  • Behandeling complexe klachten aan hand, pols of arm
  • Bij acuut handletsel: streven om behandeling binnen 72 uur te starten
  • Doel behandeling: dagelijkse bezigheden normaal of gemakkelijk uitvoeren

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 85 Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 7 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08-00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 85
Zorgboulevard

Verloop behandeling

U heeft complexe klachten aan uw hand, pols en/of arm. Misschien heeft u last van een fractuur of een traumatische aandoeningen. Ook kan het zijn dat u last heeft van een zenuwaandoening, peesletsel, een reumatische aandoening, artrose of een aangeboren afwijking. Met al deze klachten kunt u terecht bij onze handrevalidatie. Hier werken handtherapeuten. Dit zijn specifiek opgeleide fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Bij een handletsel is het heel belangrijk dat er snel en op de juiste manier gehandeld en behandeld wordt. Een goede samenwerking tussen specialisten, revalidatie arts en handtherapeuten is erg belangrijk hierbij. Wij proberen patiënten met acuut handletsel binnen 72 uur van de juiste instructies, adviezen en oefeningen te geven.


Diagnose

U bent door uw huisarts of specialist doorverwezen naar onze afdeling handrevalidatie. Hier komt u voor een intake naar ons handenspreekuur. Onze revalidatie arts, hand-/ergotherapeut en hand-/fysiotherapeut onderzoeken uw hand, pols of arm. Op basis van deze onderzoeken bekijken we samen met u wat de beste behandeling voor u is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Behandeling

Op het afgesproken tijdstip komt u naar ons ziekenhuis. Onze handtherapeut bekijkt samen met u wat nodig is om de handfunctie (zo goed mogelijk) te herstellen. Sociale aspecten, zoals werk en vrijetijdsbesteding, komen daarbij altijd aan bod. Het doel van onze behandeling is dat u uw dagelijkse activiteiten, werk en hobby’s weer normaal of gemakkelijker kunt uitvoeren. De therapie kan bestaan uit voorlichting, littekenbehandeling, behandeling van zwelling, oefentherapie, tapen, spalktherapie en het opnieuw leren gebruiken van de hand.

Op verschillende momenten is er overleg tussen onze revalidatiearts en het behandelteam. Mocht tijdens de behandeling blijken dat er behoefte is aan maatschappelijk werk, psychologische ondersteuning of ondersteuning op het gebied van arbeid(-sre-integratie) dan schakelen we deze disciplines in overleg met u in.


Nazorg

Ook het geven van de juiste nazorg en adviezen na chirurgisch ingrijpen aan hand, pols of arm is een belangrijk onderdeel van onze handrevalidatie.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure