Home > Behandelingen > Hooikoorts

Hooikoorts

De behandeling in het kort

  • Allergietest
  • Duur onderzoek: 20 minuten
  • U kunt terecht op een speciale hooikoortspolikliniek

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 45 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 131 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur
Polikliniek
075 650 12 45 via het Klantcontactcentrum
Route Noord 0.1

Verloop behandeling

U heeft last van niezen, jeuk in uw neus en ogen, een loopneus en benauwdheid met piepen (astma aanval). Misschien heeft u ook last van een verstopte neus, continue geprikkelde rode ogen en overgevoelige luchtwegen. Dit kan duiden op een pollenallergie, oftewel hooikoorts. Hooikoorts is een allergische reactie van het lichaam tegen normaal gesproken onschadelijke stoffen.


Onderzoek

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar de afdeling Allergologie. Onze polikliniekassistente voert een aantal onderzoeken uit om vast te stellen waar u precies allergisch voor bent. Dat kan zij doen met behulp van een huidtest. De uitslag van deze test is na een kwartier bekend. Ook kan zij kiezen voor een zogenaamde RAST test, oftewel een bloedonderzoek. De uitslag van deze test laat meestal enige dagen tot weken op zich wachten.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Behandeling

U bent allergisch voor stuifmeel. Bij een allergie geldt altijd dat, om klachten te voorkomen, het beste is de bron te vermijden. Dat is bij stuifmeel niet mogelijk.
U kunt hooikoorts ook met medicijnen behandelen. Dit kan met een combinatie van neusspray’s, oogdruppels en antihistaminica (tabletten tegen allergie) of immunotherapie. Meer hierover leest u in de folder ‘Hooikoorts’.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure