Home > Behandelingen > Bevallen - poliklinisch

Bevallen - poliklinisch

Behandeling in het kort

 • Bevallen met uw eigen verloskundige
 • In een ruime zorgsuite met eigen badkamer
 • Medische zorg, apparatuur en pijnstilling binnen handbereik
   
Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 25 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 28 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 25 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 1.16

Poliklinisch bevallen – een bewuste keuze

Thuis bevallen of juist in het ziekenhuis? Eén op de vijf zwangeren in Nederland kiest voor een thuisbevalling, de rest bevalt in het ziekenhuis. Vele aanstaande ouders kiezen graag voor de veiligheid van de medisch-specialistische omgeving, omdat zij – als het nodig is – rechtstreeks toegang hebben tot de expertise van gynaecologen, de medische apparatuur en eventuele pijnstilling. Het Zaans Medisch Centrum heet u en uw verloskundige van harte welkom.


Bevallen in het Zaans Medisch Centrum

In het Zaans Medisch Centrum vinden jaarlijks zo’n 1500 bevallingen plaats, waarvan 250 onder begeleiding van de verloskundige. En dat aantal groeit. Steeds meer aanstaande ouders kiezen bewust voor ons ziekenhuis. En wel om de volgende redenen:

 • Moderne zorgsuites
  Er gaat niets boven thuis, maar de dertien compleet ingerichte zorgsuites van het Zaans Medisch Centrum komen wel heel dichtbij. Eventueel benodigde apparatuur is netjes weggewerkt. Elke suite heeft een eigen badkamer, waarvan de deur direct naast het bed zit. Ook beschikt de zorgsuite over een tv, een magnetron en een koelkastje. 
 • Alle aandacht voor uw partner
  Na de geboorte kan uw partner meteen meedraaien. Uw partner kan het kindje bijvoorbeeld verschonen of in bad doen. Ook kan hij of zij, waar mogelijk, meehelpen in de zorg voor u. Moet u onverhoopt langer blijven? Uw partner kan blijven slapen. In de zorgsuite is een bedbank aanwezig.
 • Gelegen aan de snelweg
  Waar u ook in de regio woont, u bent altijd snel bij het Zaans Medisch Centrum. Ons ziekenhuis ligt aan de A7 en biedt een ruime parkeergelegenheid. 
 • Regionale samenwerking met huisartsen en verloskundigen
  De gynaecologen van het Zaans Medisch Centrum werken nauw samen met alle huisartsen en verloskundigen in Zaanstreek-Waterland. Aanstaande moeders zonder medische indicatie kunnen tijdens de zwangerschap toch terecht bij onze gynaecologen voor een controleafspraak.
 • Moeder-kindafdelingen dicht bij elkaar
  De afdelingen Verloskunde, Neonatologie (couveuseafdeling) en de Kinderafdeling liggen in het Zaans Medisch Centrum allemaal op één etage, in dezelfde vleugel. Zo kan een kinderarts altijd even komen kijken bij uw kindje, als dat nodig is. En komt uw baby in een couveuse te liggen? Dan is het prettig dat u niet het hele ziekenhuis door hoeft.   
 • Een nieuw ziekenhuis
  Het Zaans Medisch Centrum is een gloednieuw ziekenhuis. Met veel ruimte, licht en groen is het een plek die voor iedereen prettig aanvoelt. Ook voor bezoekers.    
 • Voorzieningen dichtbij
  Heeft u iets nodig van de drogisterij of apotheek? Wil uw partner alvast wat boodschappen doen voor thuis? Naast het Zaans Medisch Centrum vindt u de Zorgboulevard met tal van voorzieningen.

 


 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure