Home > Patiënten > Consult via telefoon

Consult via telefoon

Telefonisch consult

Als de zorg het toelaat, kunnen specialist en patiënt een deel van de behandeling afhandelen via een zogenaamd e-consult. Een e-consult is een consult per mail, telefoon, beter dichtbij app of screen-to-screen. Het e-consult voorkomt daarmee dat u op de polikliniek moet komen als dat niet nodig is. De medisch specialist beoordeelt of het in uw situatie mogelijk is om een consult bijvoorbeeld telefonisch in te plannen.

Is er een tijd afgesproken voor de afspraak? Zorg dan dat u klaar zit met uw telefoon zodat u het telefoontje niet mist. Uw medisch specialist probeert u op het afgesproken tijdstip te bellen maar soms loopt een telefonisch spreekuur uit en kan het voorkomen dat u iets later wordt gebeld.

Dit 'consult op afstand' telt mee voor het eigen risico dat u betaalt. Een telefoontje om een afspraak te verzetten of een telefonische uitslag waarvoor u niet naar het ziekenhuis zou komen, wordt niet in rekening gebracht. Neem bij vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

Gesprek opnemen
Wilt u het gesprek opnemen om het later rustig terug te luisteren? Meldt dit wel aan uw arts zodat hij/zij hiervan op de hoogte is. Deze opnamen mogen alleen privé gebruikt worden en mogen niet verspreid worden (dus ook niet via social media).

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure