Home > Onderzoeken > Angiografie

Angiografie

Het onderzoek in het kort

  • Röntgenonderzoek van uw bloedvaten
  • Onderzoek met een contrastmiddel
  • Onderzoek of dotterbehandeling nodig is
  • Opname: bij dotter- of stentbehandeling 1 nacht

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 13 10 Online afspraak maken
Specialisme
Radiologie
Wachttijden
1 dag
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 13 10
Zuid 0.12

Verloop onderzoek

U krijgt een angiografie. Een angiografie is een röntgenonderzoek van uw bloedvaten. Dit onderzoek passen we onder andere toe om een vernauwing in uw bloedvaten aan te tonen, of uit te sluiten.


Het onderzoek

Op het afgesproken tijdstip komt u naar ons ziekenhuis. Hier wordt u ontvangen door onze verpleegkundige, die u vertelt wat er gaat gebeuren. Zij begeleidt u naar de afdeling en van hieruit gaat u naar de behandelkamer. Onze arts spuit een contrastmiddel direct in uw slagader. Vervolgens maakt hij snel een aantal opnames. Hierdoor krijgt hij afbeeldingen van uw bloedvaten. Bij een vernauwing kan uw arts in overleg met u kiezen voor een dotterbehandeling. Tijdens een dotterbehandeling proberen we de vernauwing in uw bloedvat op te rekken. Ook kan uw arts in overleg met u besluiten om een stent te plaatsen. Een stent is een dun metalen buisje met een gaasachtige structuur, dat in een bloedvat gebracht kan worden om de wand te steunen.


Na het onderzoek

Omdat uw arts bij dit onderzoek een slagader (meestal in de lies) aanprikt, wordt u in het ziekenhuis opgenomen en verblijft u hier een dag. Bij een dotter- en/of stentbehandeling verblijft u een dag en een nacht in ons ziekenhuis.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure