Home > Onderzoeken > Cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I)

Cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I)

Onderzoek in het kort

  • Effectieve behandeling tegen chronische slapeloosheid
  • Professionele hulp van een psycholoog
  • Voor een betere slaapkwaliteit en beter functioneren
     

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 70 01 Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 44 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 – 17.00
Polikliniek
075 650 70 01
Route Noord 1.3

Over cognitieve gedragstherapie voor insomnie 

Kunt u niet goed inslapen? Ligt u uren te draaien voor u in slaap valt? En bent u zo weer wakker? Niet goed slapen kan heel frustrerend zijn in de nacht en zorgt voor problemen in het functioneren overdag. Soms is professionele hulp dan nodig. 

Bij cognitieve gedragstherapie voor insomnia (CHGT-I) onderzoekt een psycholoog samen met u wat er nodig is om uw kwaliteit van slapen en uw functioneren overdag te verbeteren. 


Wat is cognitieve gedragstherapie voor insomnia?

De meest effectieve behandeling voor chronische slapeloosheid is cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid/insomnie (CGT-I). CGT-I gaat er vanuit dat er meerdere oorzaken voor uw slapeloosheid zijn, maar dat specifieke gedachtes en gedragingen deze in stand houden. De CGT-I behandeling pakt deze gedachtes en gedragingen aan.


Cognitieve gedragstherapie voor insomnie bij het Zaans Medisch Centrum

Het Slaap Waak Expertisecentrum kent verschillende specialisten voor de behandeling van slapeloosheid. De psychologen die deel uitmaken van ons expertteam, zijn volledig in slapeloosheid en andere slaapproblemen gespecialiseerd. Zo krijgt u de meest gerichte behandeling bij slapeloosheid / insomnia.  


We helpen u graag

Wilt u meer weten over cognitieve gedragstherapie bij slapeloosheid? De deskundigen van ons Slaap/Waak Experpertisecentrum geven u graag meer informatie. Heeft u een verwijzing van uw huisarts vanwege insomnia? Maak nu een afspraak.
  

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure