Home > Poliklinieken > Hooikoortspolikliniek

Hooikoortspolikliniek

De polikliniek in het kort

  • Een polikliniek special voor mensen met hooikoorts
  • De hooikoortspoli is uniek in Nederland
  • Binnen 1 uur een diagnose en behandelplan
  • Geopend in april, mei, juni en juli
Polikliniek
075 650 12 45
Route Noord 0.1
Openingstijden poli
op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur
Toegangstijden
Eerste polibezoek 133 dagen

Over de hooikoortspolikliniek

Heeft u last van niesbuien als u in de lente en zomer buiten bent? Heeft u een loopneus en niesbuien bij droog weer, jeukende en/of tranende ogen en nemen de klachten af wanneer het regent? Misschien heeft u last van hooikoorts. Als een van de weinige ziekenhuizen hebben wij een gespecialiseerde hooikoortspoli. Deze polikliniek zorgt voor een structurele oplossing bij hooikoorts. Binnen één uur weet u waar u allergisch voor bent en heeft u een behandelplan.

Heeft u een verwijzing? Een medewerker van ons klant contact centrum neemt telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf uw afspraak inplannen? Kijk dan op MijnZMC of dit met uw ZD-nummer mogelijk is. 


Diagnose

Uw huisarts of specialist heeft u doorverwezen naar onze hooikoortspoli. Als u een afspraak bij ons maakt, beoordelen we aan de hand van een korte vragenlijst of u in aanmerking komt voor deze polikliniek. In dat geval komt u op het afgesproken tijdstip naar ons ziekenhuis. Hier heeft u een gesprek met onze allergoloog. Deze voert ook een beperkte huidtest uit. Vervolgens bespreekt hij een behandelplan met u en kunt u direct met een advies en medicijnplan terug naar uw huisarts. In sommige gevallen is er een uitgebreidere behandeling nodig.

We beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw doctor kunnen u hierbij helpen.


Voor wie

De hooikoortspoli is alleen bedoeld voor patiënten met neus- / oog- en eventueel pollenastmaklachten. Patiënten met hooikoortsklachten én andere allergieën, zoals een voedselallergie, kunnen op een ander moment een afspraak maken met de allergoloog.


Wanneer geopend

Het spreekuur op de hooikoortspoli is geopend in de maanden april, mei, juni en juli en vindt plaats op iedere maandagochtend van 08.30-11.00 uur.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure