Home > Poliklinieken > Schildklierpoli

Schildklierpoli

In het kort

  • Snelle diagnostiek
  • Multidisciplinair overleg met Amsterdam UMC
Polikliniek
075 650 12 30 via het Klantcontactcentrum
Route Noord 0.4
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Toegangstijden
Eerste polibezoek 35 dagen

Over de schildklierpoli

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar onze schildklier polikliniek. Een medewerker van ons klant contact centrum neemt telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf uw afspraak inplannen? Kijk dan op MijnZMC of dit met uw ZD-nummer mogelijk is.


Ziektebeelden

De volgende aandoeningen worden op onze polikliniek behandeld: Hyperthyreoïdie, Hypothyreoïdie, Struma, Schildkliernodus, Schildklierziekte tijdens de zwangerschap, Thyreoïditis, Schildkierkanker, complexe schildklier laboratorium afwijkingen en stoornissen in schildklierhormoonmetabolisme. 


Onze polikliniek

Elke donderdag is er schildlierpoli door onze verpleegkundig specialist in samenwerking met de endocrinologen. Hier is naast extra aandacht voor psychosociale aspecten bij schildklierziekten ook tijd voor uitleg van schildklierziekten en medicatie. Afhankelijk van uw ziektebeeld vinden er daarnaast afspraken plaats bij de endocrinoloog of chirurg. 

Elke maand hebben wij een multidisciplinair overleg met het Amsterdam UMC. Samen we zorgen wij ervoor dat uw zorg op de juiste plek en met de juiste expertise plaats vindt.  

Fast-Track schildkliernodus poli 
Snel diagnostiek van schildkliernodus is gestart om kwaliteit van zorg voor deze patiëntengroep te verbeteren. In de ochtend is er een beoordeling door de endocrinoloog met aansluitend echo en indien geïndiceerd een punctie van de schildkliernodus. Bij punctie is een cytologisch analist aanwezig om te beoordelen of het verkregen materiaal representatief is. Materiaal wordt CITO voor definitieve beoordeling naar Symbiant Hoorn gestuurd. Uitslag volgt de volgende dag. Deze poli is twee wekelijks op donderdag.


Bethesda classificatie

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure