Home > Poliklinieken > Transgenderzorg voor volwassenen

Transgenderzorg voor volwassenen

In het kort

  • Endocrinologische nazorg voor volwassenen
  • Uitwisseling kennis en samenwerking met Amsterdam UMC
Polikliniek
075 650 12 30
Route Noord 0.4
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur

Nazorg Transgenderzorg op maat

Onze specialisten staan klaar voor volwassenen met genderdysforie. De begeleiding op hormonaal gebied wordt, bij volwassenen in de controles na de transitiefase, verzorgd door de internist-endocrinoloog.


Iedere 2 jaar afspraak

Na de eventuele genderbevestigende operaties of andere behandelingen blijf je in principe de rest van je leven hormonen gebruiken en blijf je daarvoor onder controle bij een arts. Iedere twee jaar kom je op controle. Voor het bezoek wordt er een bloedonderzoek gedaan. De zorg die u krijgt, stemmen we af op uw behoeftes. 


Digitale consulten op afstand

Als u, na een eerste kennismaking, eenmaal bekend bent in het ZMC bieden wij de mogelijkheid om zorg op afstand te leveren door middel van beeldbelconsulten. Dit kan u reistijd schelen. Het bloedonderzoek moet dan wel enkele weken van tevoren bij u in de buurt afgenomen worden, zodat de uitslagen op tijd naar de polikliniek van interne geneeskunde opgestuurd kunnen worden. Uiteraard zal er altijd de mogelijkheid zijn om in het ZMC een fysieke afspraak te hebben. Mocht u dat wensen of als lichamelijk onderzoek nodig is, dan zal het consult fysiek op onze polikliniek plaatsvinden.
 

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure