Allergologie

Specialisme in het kort

  • Gespecialiseerd in allergiën
  • Nauwe samenwerking met andere specialisten
  • Speciale hooikoortspoli in het voorjaar

Polikliniek
075 650 1245 via het Klantcontactcentrum

Over allergologie

Onze allergoloog houdt zich bezig met aandoeningen van onder andere ogen, neus, longen, huid en maag-darmstelsel.

De allergologische zorg overlapt een aantal andere medische gebieden, waaronder dermatologie, keel-neus-oorheelkunde, kindergeneeskunde, longziekten en interne ziekten. Met deze “raakvlak-specialisten” wordt dan ook prima samengewerkt. Betrokkenen worden waar nodig vice-versa verwezen.


Samenwerking

De allergoloog werkt samen met andere specialisten, zoals KNO-artsen, dermatologen, kinderartsen en internisten. Ook is er een nauwe samenwerking met deskundige in de allergologische problematiek geschoolde diëtisten en praktijkverpleegkundigen.
 
De patiënten die de polikliniek bezoeken kunnen qua leeftijd variëren van baby tot bejaard, maar het gros is tussen 5 en 50 jaar. Niemand is te jong om te testen.


Spreekuurtijden

Dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. Van maart tot september is op de dinsdagavond de hooikoortspolikliniek geopend. De maandag is gereserveerd voor plakproeven, neusprovocaties en tijdrovende allergietesten. 
 
Soms kan helaas de wachttijd wat oplopen. Er is altijd wel een spoedplek, dan moet de huisarts of verwijzend specialist persoonlijk te bellen. Informatie wordt tevoren toegestuurd tesamen met de afspraakbevestiging. Inlichtingen over de diverse testen kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Allergologie : www.nvva-allergologie.nl.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure