Home > Specialismen / expertisecentra > Hart-vaatcentrum

Hart-vaatcentrum

Het specialisme in het kort

  • Snelle diagnose
  • Gespecialiseerde verpleegkundigen begeleiden u op het vlak van leefstijl
  • Verschillende specialismen werken samen: cardiologie, chirurgie, dermatologie en interne geneeskunde

Polikliniek
075 650 13 00 via het Klantcontactcentrum
Bezoektijden
Dagelijks 16.00 – 19.30 uur Alle bezoektijden

Over het hart-vaatcentrum

‘Nederland telt ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Dagelijks worden 1000 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart-of vaatziekte’

Uw leefstijl bepaalt voor een deel uw risico op hart- en vaatziekten. U kunt zelf veel doen om het risico te verlagen, bijvoorbeeld door niet te roken, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te houden. In ons ziekenhuis hebben we een gespecialiseerd hart-vaatcentrum. Hier werken we zoveel mogelijk met u samen om ervoor te zorgen dat u de juiste zorg en behandeling krijgt.

Huisartsen en specialisten uit de Zaanstreek, maar ook daarbuiten, verwijzen patiënten naar ons door vanwege onze expertise en ervaring. Voor sommige behandelingen komen mensen zelf uit het hele land naar ons toe. Zo helpen we ieder jaar honderden mensen met een hartaandoening.


Wat maakt ons hart- en vaatcentrum zo bijzonder?

Uniek aan ons hart-vaatcentrum is dat de verschillende specialisten hier dicht bij elkaar zitten. Cardiologen, chirurgen, dermatologen en internisten werken nauw met elkaar samen . Zo kunnen ze onderling overleggen en afstemmen. Ze kijken over de grenzen van hun eigen vakgebied heen, en daar heeft u als patiënt alle baat bij.

Hart-vaatverpleegkundigen letten erop dat de zorg vanuit verschillende specialismen goed op elkaar aansluit. Zij zorgen er - in overleg met de specialisten en met u - voor, dat het hele traject soepel verloopt.

Zorgpaden
Op het hart-vaatcentrum werken we met zorgprogramma’s. Hiermee leiden we u zo efficiënt mogelijk door het proces van eerste poli-afspraak tot aan de diagnose en behandeling. We werken met korte wachttijden, stellen snel diagnoses en werken met de meest moderne behandelmethoden.

Moderne apparatuur
Ook maken we gebruik van de meest moderne apparatuur. Deze maakt het mogelijk de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling toe te passen op een patiëntvriendelijke en nauwkeurige manier. Gespecialiseerde verpleegkundigen helpen en begeleiden u bij het creëren van een gezonde leefstijl. Op deze manier streven we naar een optimale behandeling voor u.


Diagnose

U bent doorverwezen naar ons hart-vaatcentrum. In één dagdeel komt u voor het eerste consult. Tijdens dit consult stellen we een diagnose en komen we in overleg met u tot een behandelplan. Als u afspraken heeft met meerdere specialisten, proberen we deze allemaal op een dag te plannen. Op die manier combineren we snelheid met zorgvuldigheid.


Behandeling

Onze behandeling bestaat meestal uit het geven en helpen naleven van leefstijladviezen. Veel ziekten zijn te voorkomen door een gezonde leefstijl: niet roken, gezond eten en regelmatig bewegen. Op het hart-vaatcentrum begeleidt onze hart- vaatverpleegkundige u. Als het nodig is helpt zij u bij het veranderen van uw leefstijl.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure