Home > Verwijzers > Samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

Het ZMC is sterk verbonden met de regio en hecht daarom een groot belang aan goede regionale samenwerking. We nemen actief deel aan netwerken om samen met ketenpartners de zorg voor de Zaanstreek zo goed mogelijk te organiseren. Voorbeelden van enkele samenwerkingen:

- ROAZ: in het regionaal overleg acute zorgketen maken aanbieders van acute zorg in regionaal verband afspraken over organisatie, samenwerking en verbetering van de acute zorg.

- Huisartsenpost (HAP) Zaanstreek-Waterland. De HAP Zaanstreek is gevestigd in het pand van het ZMC. Er is daardoor een intensieve samenwerking tussen de Hap en de SEH van het ZMC.

- OncoNoVo+: oncologisch netwerk gericht op samenwerking, uitwisseling en verdeling van de oncologische zorg binnen de regio Noord-Holland/Flevoland; het netwerk telt in totaal veertien partijen waaronder Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek en de regionale ziekenhuizen

- Chirurgie: samenwerking met Amsterdam UMC, Dijklander Ziekenhuis en Antoni van Leeuwenhoek

- Recura Revalidatie: Recura Revalidatie is een samenwerking tussen Evean en het ZMC. Recura Revalidatie combineert de medische expertise van het Zaans Medisch Centrum met de revalidatie-expertise van Evean.  Recura is gevestigd op de zorgboulevard en een corridor (gang) verbindt Recura Revalidatie met het Zaans Medisch Centrum. Dit maakt het voor patiënten gemakkelijk om na opname in het ZMC overgeplaatst te worden voor hun revalidatie.

- G’OUD (Gezond ouder worden in de Zaanstreek): samenwerking met zorgorganisaties, huisartsen, woningcorporaties en gemeenten om groeiende zorgvraag van ouderen op te vangen.

- PACT Gezondheid Zaandam Oost: samenwerking met zorgpartijen, sociaal domein, GGD en de gemeente Zaanstad, zodat bewoners in deze Zaanse wijken de kansen krijgen die ze verdienen

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure