We werken met elkaar aan een voedingsaanbod dat past bij goede zorg. Dat doen we samen: van onze keukenteams en zorgprofessionals tot voedingsassistenten en diëtisten.
Zo is onlangs ons voedingsaanbod aan patiënten van vier eetmomenten verhoogd naar zes. En krijgen patiënten naast het basisassortiment ook eiwitrijke dagspecialiteiten aangeboden. Daardoor verdubbelde ons aanbod van eiwitrijke producten die bijdragen aan herstel.
We gebruiken daarbij meer plantaardige eiwitten én verleiden patiënten extra door het bieden van aantrekkelijke smaken. Ook zijn we trots op de introductie van de zogeheten zuivelbar waarbij patiënten kunnen kiezen uit een groot aantal lekkere en gezonde toppings.
We organiseren deze week verschillende activiteiten in ons restaurant, zoals:
Goede Zorg Proef Je is een landelijk programma van Alliantie Voeding in de Zorg waarin ziekenhuizen en zorginstellingen zich inzetten voor een gezond en duurzaam voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Sinds begin 2025 sloten het ZMC en Albron gezamenlijk aan bij het initiatief waarbij ziekenhuizen elkaar enthousiast inspireren om gezamenlijke doelen te behalen.
Meer weten? Kijk dan op goedezorgproefje.nl of lees meer op onze website: Informatie over goede voeding bij herstel.