Home > Veelgestelde vragen > Inloggen en registreren

Inloggen en registreren

Wat moet ik doen als ik geen DigiD heb of mijn DigiD ben vergeten?

U kunt een (nieuwe) DigiD aanvragen via www.digid.nl

Ik heb wel DigiD, maar niet met sms-functie of de DigiD-app. Kan ik wel inloggen?

Nee, u kunt dan niet inloggen. Lees op deze pagina hoe u de sms-functie of de DigiD-app kunt gebruiken.

Wat heb ik nodig om MijnZMC te gebruiken?

Om in te kunnen loggen heeft u een computer, tablet of telefoon met toegang tot internet nodig. Daarnaast heeft u DigiD met sms-functie of de DigiD-app nodig.

Waarom moet ik inloggen met DigiD?

U hebt alleen toegang tot uw medisch dossier wanneer u inlogt via DigiD met sms-controle. Op deze manier zorgen wij er voor dat uw gegevens goed beveiligd zijn en dat uw privacy niet in het gevaar komt. De extra controle is om te verifiëren dat de juiste persoon toegang krijgt tot de gegevens.

Ik heb problemen met inloggen. Wat kan ik doen?

U kunt eerst de volgende zaken controleren:

• U heeft alleen toegang tot MijnZMC als u in het Zaans Medisch Centrum bent geweest voor een consult of behandeling.
  • Er is iets met uw DigiD. Ga dan naar www.digid.nl voor meer informatie.
  • Om in te loggen met uw DigiD moet u gebruik maken van een browser die door DigiD wordt ondersteund zoals Firefox, Chrome, Safari of Edge. Mogelijk voldoet uw browser en/of besturingssysteem niet aan de nieuwste minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden.
  • Internet Explorer 11 is binnenkort niet meer toegankelijk. We raden u aan Microsoft Edge te gebruiken.

Werkt al het bovenstaande niet?

U kunt dan hulp krijgen bij het Informatiepunt van de Bieb. Vanuit zes lokaties in de Zaanstreek staan de collega's van de Bieb klaar om u gratis hulp te bieden. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik uitloggen?

Klik op de knop 'Uitloggen' rechts bovenin het scherm.

Ik wil inloggen voor iemand anders, kan dat?

Wanneer u gemachtigd bent om in het dossier van iemand anders te kijken, dan logt u in met uw eigen gegevens. De machtigingen vindt u bij mijn gegevens > machtigingen. U heeft de mogelijkheid om het dossier van deze personen in te zien door op de knop 'Selecteren' te klikken. U komt dan automatisch in het dossier van de geselecteerde persoon terecht.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure