Home > Nieuwsberichten > Een veilige jaarwisseling

Een veilige jaarwisseling29/12/2023

Vuurwerkvrije zone
Het Zaans Medisch Centrum is tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone. Van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur is het strikt verboden vuurwerk af te steken bij het ziekenhuis. Deze maatregel is een stap van de gemeente Zaanstad om oud en nieuw zo veilig mogelijk te houden. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet alleen goed voor de algemene veiligheid; het biedt ook een stukje gemoedsrust voor onze patiënten en bezoekers.

Burgemeester Jan Hamming: “We willen dat iedereen kan genieten van de feestdagen, daarom nemen we extra maatregelen. Er is niks feestelijks aan een gevaarlijke situatie met vuurwerk, en alle gevolgen van dien. We nemen maatregelen om overlast te voorkomen en treden samen met politie en handhaving op, als iemand toch de fout ingaat. Zo proberen we de jaarwisseling voor iedereen feestelijk en veilig te houden.”

Veiligheidstips
Daar sluiten we ons als ZMC volledig bij aan. Vuurwerk is mooi om naar te kijken, maar tijdens elke jaarwisseling zorgen knallen en flitsen van vuurwerk voor overlast. Bovendien raken mensen gewond door onveilig vuurwerkgebruik, en kinderen zijn vaak het slachtoffer. Niet alleen de afsteker loopt risico, ook omstanders.

Enkele tips om ongelukken te voorkomen:

  • Draag buiten een vuurwerkbril - ook als je zelf geen vuurwerk afsteekt.
  • Gebruik een aansteeklont om vuurwerk veilig aan te steken.
  • Houd minstens 8 meter afstand van vuurwerk.


Meer tips en veiligheidsmaatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid.

Laten we samen gaan voor een feestelijke en veilige jaarwisseling!

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure