Home > Nieuwsberichten > Fijne afleiding voor onze jongste patiënten dankzij mooie donatie

Fijne afleiding voor onze jongste patiënten dankzij mooie donatie29/02/2024

Onze jonge patiëntjes staan meestal niet te trappelen van enthousiasme voor een behandeling in het ziekenhuis. Begrijpelijk. We doen er daarom ook zoveel mogelijk aan om ze gerust te stellen en zo goed mogelijk te begeleiden. We zijn dan ook super blij en dankbaar voor een geslaagde fondsenwerving van de Ronde Tafel 72. Dankzij hen hebben we een Qwiek.up kunnen aanschaffen! Dat is een prachtig apparaat dat beelden projecteert. Het stelt kinderen op hun gemak voor en tijdens een behandeling. Het geldbedrag is opgehaald tijdens een sponsordiner gevolgd door een groots feest.

Medisch pedagogisch zorgverlener Eline Hellingman - Posthuma: “Ik bereid kinderen voor op hun behandeling en begeleid ze daarbij. De Qwiek up is een hele waardevolle aanvulling daarbij. Het kan een flink verschil maken in hoe onze patiëntjes de behandeling ervaren.

Onderwaterwereld

De steriele omgeving van de behandelkamer wordt bijvoorbeeld omgetoverd tot een onderwaterwereld waar onze jonge patiënt binnenstapt. Het kind focust dan op de bewegende beelden van de grote zeeschildpad en niet op de behandeling. Dit brengt rust voor zowel het kind als diens ouders. Kinderen vragen mij weleens hoe dit kan. Ik leg dan uit dat je hersenen niet aan twee dingen tegelijkertijd kunnen denken. Als je die mooie zeeschildpad tussen die vissen ziet zwemmen, dan kun je niet ook nog aan de injectie denken.”

Elk jaar steunt de @tafelronde_12 een maatschappelijk doel, door middel van de persoonlijke inzet van de leden en door inzameling van geld. Namens alle medewerkers en kinderen in het ZMC: hartelijk bedankt voor jullie geweldige donatie!

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure