Home > Nieuwsberichten > Geweldige beoordeling na kwaliteitstoets in ZMC

Geweldige beoordeling na kwaliteitstoets in ZMC19/07/2021

Op 1 en 2 juni waren de auditoren van Qualicor Europe in het Zaans Medisch Centrum om de kwaliteit van onze zorg te beoordelen. Deze kwaliteitstoets was twee keer uitgesteld door Corona, maar begin juni was het eindelijk zover. En nu hebben we het officiële certificaat ontvangen. De uitkomsten van de kwaliteitstoets zijn heel erg goed en we zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd! Ook de afdeling Dialyse, die apart getoetst wordt, heeft een 100 procent score behaald! We blijven verbeteren. Deze erkenning is een prachtig compliment dat we door hard werken voor mekaar hebben gekregen. 

Een aantal mooie complimenten van Qualicor Europe uit het rapport:

  • “De verbetercultuur, die expliciet door de auditoren is aangetroffen, krijgt vorm in de formeel ingerichte structuren, maar daarnaast ook in de informele samenwerkingen door de 'open deuren' cultuur.”
  • “Communicatie gebeurt op maat bij calamiteiten richting patiënt en/of nabestaanden, inclusief het brengen van een huisbezoek door de raad van bestuur desgewenst.”
  • “Zaans Medisch Centrum biedt de mogelijkheid voor een mobiele hospice-unit voor patiënten die palliatieve zorg behoeven. Patiënten die in laatste fase van hun leven zitten en niet meer naar huis kunnen, kunnen gebruik maken van een kamer die speciaal hiervoor als huiskamer is ingericht.”

We zijn erg trots op dit resultaat en al onze medewerkers!!!

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure