Home > Nieuwsberichten > Wij zoeken vrijwilligers!

Wij zoeken vrijwilligers!10/06/2020

Alle ziekenhuizen in Nederland zijn gelukkig weer druk met het opstarten van de reguliere zorg. Zo ook het Zaans Medisch Centrum; onze poliklinieken ontvangen weer patiënten; de OK’s voeren weer operaties uit en op de verpleegafdelingen is weer plaats voor niet-corona patiënten. Het 'terug naar normaal', inclusief invoering van de anderhalvemeter-regel, is een grote opgave, welke het ZMC zonder vrijwilligers niet kan volbrengen. Sterker nog, onze vrijwilligers vormen met elkaar als het ware de Haarlemmerolie die er voor zorgt dat onze artsen en verpleegkundigen zich volledig kunnen richten op hun zorgtaken! 

Gezien de grote uitdagingen waar we als ziekenhuis voor de Zaanstreek de komende maanden voor staan, kan de afdeling Gastenservice van het ZMC op korte termijn nieuwe vrijwilligers uitermate goed gebruiken. Onze gastheren en -vrouwen verwelkomen alle patiënten en bezoek, helpen waar nodig met het aanmelden bij de ontvangstzuilen en het wegwijs maken in ons ziekenhuis. 

Bent u jonger dan 75 jaar, representatief en gastvrij ingesteld, heeft u een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent u vitaal en klantgericht ingesteld, dan zijn wij op zoek naar u. Het spreekt overigens voor zich dat u patiënten en bezoek aanspreekt op het naleven van onze nieuwe corona huisregels. 

Onze tegenprestatie is dat u warm en gastvrij wordt onthaald, u door onze vrijwilligers en professionals wordt begeleid en dat u kunt deelnemen aan de nodige ziekenhuis activiteiten. Als vrijwilliger ontvangt u een bescheiden reiskostenvergoeding en bent u via het ZMC verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Maar misschien is de mooiste beloning wel de positieve reacties die u zult gaan ontvangen van onze patiënten, bezoekers en zorgpersoneel. 

U kunt zich opgeven via deze link, als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Leonie Polman (coördinator Gastenservice, polman.l@zaansmc.nl, tel. 075 6502632). Aanvraag van VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure