Home > Nieuwsberichten > ZMC haalt bijzonder goed resultaat bij Qmentum audit

ZMC haalt bijzonder goed resultaat bij Qmentum audit30/03/2023

We hebben een bijzonder goed resultaat behaald bij de Qmentum audit die plaatsvond in januari 2023. We hebben namelijk een 100% score behaald. De auditoren die ons ziekenhuis bezochten, hebben aangegeven dit nog niet eerder meegemaakt te hebben.

Veilige en kwalitatief goede zorg bieden. Dat is waar we in het ZMC ons elke dag opnieuw voor inzetten. Daarom worden regelmatig kwaliteitstoetsingen door onafhankelijke professionals van buiten ons ziekenhuis uitgevoerd. Daardoor weten we  of we nog steeds voldoen aan de geldende kwaliteitseisen. En of er mogelijkheden zijn om onze zorg voor u te verbeteren.

Een 100 % score betekent dat we hebben voldaan aan alle getoetste criteria voor zorg van hoge kwaliteit. We voldoen daarmee voor 100% aan de gestelde normen op alle niveaus. In het rapport staat onder meer:

“De wil om voortdurend te verbeteren is merkbaar en aantoonbaar aanwezig. Op alle niveaus is de ambitie om ‘passende zorg’ te verlenen, waarbij de pasbaarheid wordt gemeten aan de wensen en noden van de patiënt. De ambitie om de zorg af te stemmen op de patiënt komt bij de auditoren over als basis attitude van de organisatie en niet als een geformuleerde doelstelling op zich.”

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure