Home > Behandelingen > Besnijdenis (circumcisie) bij kinderen

Besnijdenis (circumcisie) bij kinderen

De behandeling in het kort

  • Operatief verwijderen van een te nauwe voorhuid bij kinderen
  • Duur operatie: 20 - 30 minuten
  • Opname: dagbehandeling
  • Herstel: ± 1 week

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 90 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 21 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 90 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 1.15

Verloop behandeling

Uw zoon heeft problemen tijdens het plassen. Misschien heeft hij last van een te nauwe voorhuid, of een ontsteking aan zijn voorhuid of eikel. Een mogelijke behandeling hiervoor is circumcisie (besnijdenis). Bij een circumcisie wordt de hele voorhuid van de penis operatief verwijderd. Kinderen kunnen de specht volgen om op de kinderafdeling te komen.


Diagnose

U bent doorverwezen naar onze afdeling urologie. Onze uroloog voert een aantal onderzoeken uit. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken bekijkt hij samen met u wat de beste behandeling is voor uw zoon.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Voorbereiding

Uw zoon moet geopereerd worden. Na het gesprek met de uroloog bezoekt u met uw zoon het spreekuur van de poli anesthesie. De anesthesioloog onderzoekt uw zoon en bespreekt met u of uw zoon de operatie kan ondergaan. Met de anesthesioloog bespreekt u de wijze van verdoving.

Wij adviseren u om voor de operatie een afspraak te maken met de pedagogisch medewerker. Zij kan
uw zoon precies vertellen wat er op de dag van opname gaat gebeuren. Gewoonlijk wordt uw zoon op
de dag van de operatie opgenomen.

Het is verstandig om het volgende materiaal in huis te hebben voor de dag van de operatie:

  • 1 pak Gaasjes 10 x 10 cm onsteriel
  • 1 tube Vaseline onsteriel

Uw zoon moet nuchter zijn voor de operatie. Dit betekent dat uw zoon na de afgesproken tijd niet meer mag eten en drinken (en roken).


Behandeling

Op de afgesproken datum komt u met uw zoon naar ons ziekenhuis. Op de kinderafdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige die u vertelt wat er gaat gebeuren. Ze begeleidt u naar de voorbereidingsruimte. Van hieruit gaat uw zoon naar de operatiekamer, waar hij onder volledige narcose geopereerd wordt. U gaat direct naar de uitslaapkamer, zodat u erbij bent als hij wakker wordt. Na de operatie wordt uw zoon wakker op de uitslaapkamer.


Naar huis

Als uw kind in dagopname is behandeld, kan hij dezelfde dag nog naar huis. Na de besnijdenis is uw zoons eikel meestal onbedekt. Dit kan met name de eerste dagen zeer gevoelig zijn. Soms ziet de eikel er de eerste dagen na de operatie rood en gezwollen uit. Na ruim een week herstelt dit geleidelijk aan. De dag na de operatie kunt u uw kind weer zijn gang laten gaan.


Nazorg

Bij problemen met het genezen van de wond kunt u tot 6 weken na de ingreep contact opnemen met de polikliniek urologie. Daarna kunt u bij uw huisarts terecht.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure