Home > Patiënten > Dagopname

Dagopname

U moet een dag worden opgenomen. Als u maar een dag in ons ziekenhuis blijft, zonder overnachting, komt u terecht op onze afdeling dagopname. 


Opnamevoorbereiding

Moet u geopereerd worden? Dan gaat u langs bij de afdeling opnamevoorbereiding. Als voorbereiding op uw operatie heeft u gesprekken met onze apothekersassistente, doktersassistent en anesthesioloog. Als voorbereiding op deze gesprekken vult u een vragenlijst in. Tijdens de gesprekken nemen we de vragenlijst door en bespreken we met u uw medicijngebruik. Het is handig als de specialist kan zien welke medicijnen u krijgt van uw apotheek. U kunt uw apotheek hiervoor toestemming geven via een speciaal toestemmingsformulier. Dit formulier vult u in bij uw eigen apotheek. Uw specialist kan dan digitaal zien welke medicijnen u thuis gebruikt. Ook voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Onze anesthesioloog bespreekt samen met u welke verdoving voor u het beste is. Het is belangrijk dat u tijdens dit gesprek ook uw specifieke wensen kenbaar maakt. Dit polibezoek duurt minimaal 40 minuten.


Contactpersoon

Wij vragen u om de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon door te geven. Onze medewerkers mogen alleen aan deze persoon informatie verstrekken. 


Dag van de opname

Op de dag van de opname meldt u zich in de centrale hal aan bij de aanmeldzuil met uw identiteitsbewijs. Daarna meldt u zich aan bij de afdeling Dagopname (route Noord 4.1) via de aanmeldzuil bij de entree van de afdeling.  

Hier krijgt u uitleg over uw verblijf en onderzoek of behandeling van onze verpleegkundige. In verband met de ruimte en privacy kan uw familie of contactpersoon NIET mee naar de zaal. Als u met ontslag mag, kan 1 persoon u komen ophalen op een afgesproken tijdstip en na telefonisch overleg.

Voordat u de ingreep of behandeling ondergaat, krijgt u een polsbandje om met uw gegevens. Ook vragen we u contactlenzen, sieraden en horloges, piercings en oorbellen te verwijderen. Uw gehoorapparaat kunt u meestal inhouden. Vlak voordat u naar de operatieafdeling gaat, krijgt u van ons een operatiehemd om aan te trekken.

Afhankelijk van uw situatie geeft de verpleegkundige u premedicatie. Vaak is dit een tablet met een rustgevend middel waar u slaperig van kunt worden. U kunt hiervan een droge mond krijgen. Als u aan de beurt bent, brengen wij u in bed naar de operatie- of onderzoeksafdeling.


Na de behandeling

Na uw operatie/ingreep komt u op de uitslaapkamer terecht, waar u even rustig kunt bijkomen. Een verpleegkundige van de uitslaapkamer informeert uw contactpersoon hierover. Als u voldoende bent bijgekomen, haalt een verpleegkundige van de dagopname u op en brengt u naar uw kamer. Afhankelijk van het onderzoek of de ingreep mag u weer eten en drinken. Overleg dit met uw verpleegkundige. Soms komt een specialist bij u langs op de afdeling voordat u naar huis mag. Dit hangt af van het beleid van uw specialist. Vraag aan uw verpleegkundige of dit voor u van toepassing is.


Naar huis

Als u zich goed voelt, mag u in overleg met de verpleegkundige weer naar huis. Dit gebeurt doorgaans aan het eind van de dag of aan het begin van de avond.

De verpleegkundige geeft aan dat u uw contactpersoon kunt bellen en maakt de ontslagpapieren in orde. 

Wij adviseren u iemand te regelen die u de avond en de nacht na uw ingreep thuis kan bijstaan. Dit is in het belang van uw eigen veiligheid.


Meer informatie

Voor meer informatie over de dagopname: klik hier

 

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure