Home > Patiënten > Dagopname

Dagopname

U moet een dag worden opgenomen. Als u maar een dag in ons ziekenhuis blijft, zonder overnachting, komt u terecht op onze afdeling dagopname. 


Opnamevoorbereiding

Moet u geopereerd worden? Dan gaat u langs bij de afdeling opnamevoorbereiding. Als voorbereiding op uw operatie heeft u gesprekken met onze apothekersassistente, doktersassistent en anesthesioloog. Als voorbereiding op deze gesprekken vult u een vragenlijst in. Tijdens de gesprekken nemen we de vragenlijst door en bespreken we met u uw medicijngebruik. Het is handig als de specialist kan zien welke medicijnen u krijgt van uw apotheek. U kunt uw apotheek hiervoor toestemming geven. Uw apotheek heeft hiervoor een speciaal toestemmingsformulier. Dit kan via een formulier bij uw eigen apotheek. Uw specialist kan dan digitaal zien welke medicijnen u thuis gebruikt. Ook voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Onze anesthesioloog bespreekt samen met u welke verdoving voor u het beste is. Het is belangrijk dat u tijdens dit gesprek ook uw specifieke wensen kenbaar maakt. Dit polibezoek duurt minimaal 40 minuten.


Contactpersoon

Wij vragen u om de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon door te geven. Onze medewerkers mogen alleen aan deze persoon informatie verstrekken. 


Dag van de opname

Op de dag van de opname meldt u zich op de afdeling Dagcentrum zelf (route Noord 4.1).  

Hier krijgt u uitleg over uw verblijf en onderzoek of behandeling van onze verpleegkundige. Vanwege de beperkte ruimte kunnen familieleden/ contactpersonen helaas niet de hele dag bij u blijven.

Voordat u de ingreep of behandeling ondergaat krijgt u een polsbandje om met uw gegevens. Ook vragen we u contactlenzen, sieraden en horloges, piercings en oorbellen te verwijderen. Uw gehoorapparaat kunt u meestal inhouden. Vlak voordat u naar de operatieafdeling krijgt u van ons u een operatiehemd om aan te trekken.

Afhankelijk van uw situatie geeft de verpleegkundige u pré-medicatie. Vaak is dit een tablet met een rustgevend middel waarvan u slaperig kunt worden. U kunt hiervan een droge mond krijgen. Als u aan de beurt bent brengen wij u in bed naar de operatie- of onderzoeksafdeling.


Na de behandeling

Na uw operatie/ingreep komt u op de uitslaapkamer terecht, waar u even rustig kunt bijkomen. Een verpleegkundige van de uitslaapkamer belt uw contactpersoon om te melden dat de ingreep klaar is. Als u voldoende bent bijgekomen haalt een verpleegkundige van de dagopname u op en brengt u naar uw kamer. Afhankelijk van het onderzoek of de ingreep mag u weer eten en drinken. Overleg dit met uw verpleegkundige. In bepaalde gevallen komt een specialist bij u langs op de afdeling voordat u naar huis mag. Dit hangt af van het beleid van uw specialist. Vraag aan uw verpleegkundige of dit voor u van toepassing is.


Naar huis

Als u zich goed voelt mag u in overleg met de verpleegkundige weer naar huis. Dit gebeurt doorgaans aan het eind van de dag of aan het begin van de avond.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure