Home > Patiënten > Polikliniek bezoek

Polikliniek bezoek

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar een van onze specialisten. Hiervoor kunt u zelf een afspraak maken op onze polikliniek.


Verwijsbrief

U krijgt van uw huisarts een verwijsbrief. Als u geen doorverwijzing van uw huisarts heeft, wordt onze specialist niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U krijgt dan achteraf een rekening thuis gestuurd. Zorg er dus voor dat u een verwijzing heeft.


Wat neemt u mee naar de polikliniek?

  • De verwijsbrief van uw huisarts
  • Uw bewijs van de ziektenkostenverzekering en legitimatie

Aanmelden

Net als bij Schiphol werken we met self-service check-in. Bent u patiënt? Dan meldt u zich aan bij een van de vier ontvangstzuilen in de hal. U hoeft hiervoor alleen uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart te scannen. Uw gegevens worden alleen gecontroleerd, ze worden niet opgeslagen. Deze manier van aanmelden scheelt u veel tijd: lang wachten voor een balie is niet meer nodig. U krijgt een dagticket met daarop de routes voor uw afspraken.

Als u medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan de zorgverlener. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis of bij uw tandarts. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar.

Identificatieplicht in de zorg ook voor kinderen

Ouders moeten voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben als ze naar een zorgverlener gaan. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht geldt vanaf de geboorte.


Bent u te vroeg?

Neem dan plaats in de centrale wachtruimte op de begane grond of eerste verdieping. 10 minuten voor uw afspraak, kunt u naar de poliklniek. Hier scant u uw dagticket in de aanmeldzuil. De arts weet nu dat u in de wachtkamer zit. Bekijk deze strip voor een uitleg over registreren en aanmelden (pdf).

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure