Home > Poliklinieken > Astma en eczeem polikliniek

Astma en eczeem polikliniek

De polikliniek in het kort

  • Speciaal voor kinderen met astma en/of eczeem
  • Hulp bij zelfmanagement
  • Eventueel thuisbezoek door long- en eczeemverpleegkundige
  • Samenwerking met Evean
Polikliniek
075 650 12 40 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 1.17
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Toegangstijden
Eerste polibezoek 21 dagen

Over de astma en eczeem polikliniek

Uw kind heeft last van astma en/of eczeem. Op onze speciale astma en eczeem polikliniek geeft onze gespecialiseerde verpleegkundige u en uw kind advies, voorlichting en instructie. Onze verpleegkundige werkt transmuraal (op verschillende locaties). Dit levert voordelen op voor u, uw kind en uw behandelend arts. Er is een nauwe samenwerking met onze kinderartsen. Kinderen kunnen de eekhoorn volgen en komen zo op de polikliniek.


Diagnose

Uw kind is acuut opgenomen of uw huisarts heeft uw kind doorverwezen naar onze polikliniek. Onze kinderarts voert een aantal onderzoeken uit. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken bepaalt hij samen met u wat de beste behandeling voor uw kind is.

We beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw arts kunnen u daarbij helpen.


Hoe werkt de polikliniek?

Op onze polikliniek krijgt u advies, voorlichting en instructie over astma/eczeem en het gebruik van medicijnen. Onze verpleegkundige behandelt uw vragen over de oorzaak van de klachten, welke medicijnen wel en niet gebruikt moeten worden. Zelfmanagement heeft veel aandacht in het consult. Onze verpleegkundige bespreekt wat u zelf kunt doen om een aanval of verergering van klachten te voorkomen. Ook oefent zij de inhalatietechniek met u en uw kind en bespreekt zalfschema’s. Er is een nauwe samenwerking tussen kinderarts en long- en eczeemverpleegkundige. Ook opvoedkundige onderwerpen komen aan de orde die met de astma en/of eczeem samenhangen net als school en sporten in combinatie met astma.


Huisbezoek

Aanvullend op het spreekuur, kan er ook een huisbezoek plaats vinden door de long- en eczeemverpleegkundige om de leefomgeving van uw kind zo optimaal mogelijk te maken, bijvoorbeeld bij een allergie. Wij volgen de landelijke richtlijnen over dit onderwerp en er is regionale samenwerking met Evean.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure