Home > Poliklinieken > Carpaal tunnelsyndroom polikliniek

Carpaal tunnelsyndroom polikliniek

De polikliniek in het kort

  • Alle afspraken op 1 dag
  • Behandeling kan op dezelfde dag starten
  • Verschillende behandelingen mogelijk
Polikliniek
075 650 12 15 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 0.13
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Toegangstijden
21 dagen

Over de carpaal tunnelsyndroom polikliniek

U heeft last van het carpaal tunnelsyndroom. Bij een carpaal tunnelsyndroom raakt de middelste zenuw van uw pols bekneld. Deze zenuw loopt door een soort tunnel aan de binnenkant van uw pols. Het syndroom treedt op als het weefsel, om welke reden dan ook, opzwelt en de zenuw bekneld raakt.

Als u last heeft van het carpaal tunnelsyndroom kunt u terecht op onze speciale CTS-polikliniek (carpaal tunnelsyndroom). Onze neurologen, chirurgen en klinisch neurofysiologen werken hier samen om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen. Op onze CTS-polikliniek streven we ernaar om op één ochtend uw klacht te beoordelen en direct de behandeling te starten.

Heeft u een verwijzing? Een medewerker van ons klant contact centrum neemt telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf uw afspraak inplannen? Kijk dan op MijnZMC of dit met uw ZD-nummer mogelijk is.


Diagnose

U bent doorverwezen naar onze carpaal tunnelsyndroom polikliniek. Eerst heeft u een gesprek met onze neuroloog. Daarna gaat u naar de afdeling klinische neurofysiologie voor een EMG. Vervolgens gaat u weer naar de polikliniek en bespreekt u met de neuroloog de bevindingen en mogelijke behandelingen. We streven ernaar om op één ochtend uw klacht te beoordelen en direct de behandeling te starten.

Dit filmpje is opgenomen in ons oude ziekenhuis. In 2017 zijn we verhuisd naar een prachtig nieuw gebouw.

We beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u daarbij helpen.


Behandeling

Polsspalk of injectie
Bij een licht CTS kunnen de klachten soms spontaan verminderen of zelfs verdwijnen. Een polsspalk kan daarbij helpen. Soms adviseert uw neuroloog een injectie in de pols om de zwelling van het weefsel te verminderen. Ook deze kan hij, zo nodig, direct geven.

Operatie
Als bij controle blijkt dat een injectie onvoldoende heeft geholpen, of als onze neuroloog uw CTS direct als ernstig inschat, kan het zijn dat we in overleg met u besluiten tot een -relatief kleine- operatie onder plaatselijke verdoving. Deze voert de chirurg uit, dit gebeurt poliklinisch. Als u wilt kunt u nog dezelfde dag met de CTS consulente van de afdeling chirurgie bespreken wat de operatie inhoudt en een afspraak voor de operatie maken.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure