Home > Poliklinieken > Kind- en jongeren polikliniek

Kind- en jongeren polikliniek

De polikliniek in het kort

  • Eerste afspraak: ± 1 uur
  • In overleg met uw behandelaar krijgt uw kind een behandelplan
     
Polikliniek
075 650 12 40
Route Zuid 1.17
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Toegangstijden
Eerste polibezoek 14 dagen

Over de polikliniek kind- en jongeren

Uw huisarts heeft u en uw kind doorverwezen naar onze kind- en jongerenpoli. Kinderen kunnen de eekhoorn volgen en komen zo op de polikliniek. Een medewerker van ons klant contact centrum neemt telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf uw afspraak inplannen? Kijk dan op MijnZMC of dit met uw ZD-nummer mogelijk is. 


Diagnose

Op het afgesproken tijdstip komt u samen met uw kind naar ons ziekenhuis. Bij de ingang kunt u zich registreren met uw identiteitsbewijs en ontvangt u een dagticket. Hier staat op waar u naartoe moet. Bent u te vroeg, neem dan plaats in de centrale wachtruimte op de begane grond of eerste verdieping. Tien minuten voor uw afspraak mag u doorlopen naar de wachtruimte van onze polikliniek kindergeneeskunde. Op de polikliniek meldt u zich aan met uw dagticket.

Uw eerste afspraak op onze polikliniek duurt ongeveer een uur. U wordt ontvangen door onze co-assistent. Deze kijkt uw kind na en stelt vragen. Daarna komt u bij onze kinderarts. Hij zal uw kind wegen en meten. Soms meet hij ook de bloeddruk en/of temperatuur van uw kind. Op basis daarvan stelt hij een diagnose.


Behandelplan

Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek bekijkt onze arts samen met u wat de beste behandeling voor uw kind is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.

Behandelteam

Voor algemene handelingen kunt u bij al onze kinderartsen terecht. Daarnaast hebben de meeste kinderartsen in ons ziekenhuis een specialisatie, dus een gebied waar ze extra veel vanaf weten. Op onze kinderpoli werken daarnaast ook doktersassistentes, long- en eczeemverpleegkundigen, urotherapeut en kinderdiabetesverpleegkundigen. Aan de kindergeneeskunde is ook een psychologe verbonden. Verder kunt u te maken krijgen met verpleegkundig specialisten. Deze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in een aandachtsgebied binnen de kindergeneeskunde. Ook zijn er co-assistenten en artsen in opleiding tot kinderarts aanwezig.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure