Home > Polikliniek > Kind- en jongeren polikliniek

Kind- en jongeren polikliniek

De polikliniek in het kort

  • Maak online uw afspraak met uw ZD-nummer
  • Eerste afspraak: ± 1 uur
  • In overleg met uw behandelaar krijgt uw kind een behandelplan
     
Afspraak maken
075 650 12 40 Online afspraak maken
Specialisme
Kindergeneeskunde
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Wachttijden
Eerste polibezoek 10 dagen

Over de polikliniek kind- en jongeren

Uw huisarts heeft u en uw kind doorverwezen naar onze kind- en jongerenpoli. Heeft u een doorverwijzing van uw huisarts met een ZD-nummer? Dan kunt u gebruik maken van het online afsprakenformulier. Anders kunt u ook bellen voor een afspraak. Kinderen kunnen de eekhoorn volgen en komen zo op de polikliniek.


Diagnose

Op het afgesproken tijdstip komt u samen met uw kind naar ons ziekenhuis. Bij de ingang kunt u zich registreren met uw identiteitsbewijs en ontvangt u een dagticket. Hier staat op waar u naartoe moet. Bent u te vroeg, neem dan plaats in de centrale wachtruimte op de begane grond of eerste verdieping. Tien minuten voor uw afspraak mag u doorlopen naar de wachtruimte van onze polikliniek kindergeneeskunde. Op de polikliniek meldt u zich aan met uw dagticket.

Uw eerste afspraak op onze polikliniek duurt ongeveer een uur. U wordt ontvangen door onze co-assistent. Deze kijkt uw kind na en stelt vragen. Daarna komt u bij onze kinderarts. Hij zal uw kind wegen en meten. Soms meet hij ook de bloeddruk en/of temperatuur van uw kind. Op basis daarvan stelt hij een diagnose.


Behandelplan

Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek bekijkt onze arts samen met u wat de beste behandeling voor uw kind is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.

Behandelteam

Voor algemene handelingen kunt u bij al onze kinderartsen terecht. Daarnaast hebben de meeste kinderartsen in ons ziekenhuis een specialisatie, dus een gebied waar ze extra veel vanaf weten. Op onze kinderpoli werken daarnaast ook doktersassistentes, long- en eczeemverpleegkundigen, urotherapeut en kinderdiabetesverpleegkundigen. Aan de kindergeneeskunde is ook een psychologe verbonden. Verder kunt u te maken krijgen met verpleegkundig specialisten. Deze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in een aandachtsgebied binnen de kindergeneeskunde. Ook zijn er co-assistenten en artsen in opleiding tot kinderarts aanwezig.

Weblinks

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure