Home > Poliklinieken > Verzakking en incontinentie poli (VIP)

Verzakking en incontinentie poli (VIP)

De polikliniek in het kort

  • Bij verzakking en incontinentieklachten
  • U houdt voor uw afspraak een mictiedagboek bij
  • Behandeling door gynaecoloog en fysiotherapeut
Polikliniek
075 650 1225 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 1.16
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Toegangstijden
Eerste polibezoek 49 dagen

Over de verzakking en incontinentie poli

U heeft last van uw bekkenbodem. Dit kunnen verzakkingsklachten zijn, maar ook als u last heeft van een overactieve blaas, of van urine- of ontlasting verlies kunt u terecht op onze Verzakking en incontinentie poli (VIP).


Voorbereiding

Nadat u een afspraak heeft gemaakt op het spreekuur krijgt u een informatieboekje, een vragenlijst en een mictiedagboek opgestuurd. In de meeste gevallen wordt deze informatie digitaal op MijnZMC klaargezet. Wij vragen u de vragenlijst op MijnZMC in te vullen. Het mictiedagboek neemt u mee naar uw eerste bezoek (+ eventueel de vragenlijst als u deze thuisgestuurd heeft gekregen). 

Wanneer u klachten heeft van urineverlies en/of een verzakking vragen we u met een volle blaas naar ons spreekuur te komen. Dit betekent dat u thuis één uur vóór uw afspraak uit plast en daarna drie glazen water drinkt. Vervolgens probeert u de plas op te houden. Dit is nodig voor het onderzoek dat onze gynaecoloog en fysiotherapeut verrichten.

Tijdens uw eerste gesprek is ook een fysiotherapeut aanwezig. Informeert u bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding voor fysiotherapie van de bekkenbodem.


Diagnose

De eerste afspraak duurt ongeveer 15 minuten. Tijdens uw eerste gesprek met onze gynaecoloog is er ook een gespecialiseerde fysiotherapeut aanwezig. Zij bekijken uw klachten ieder vanuit hun eigen kennis en ervaring en werken samen om voor u een behandelplan op te stellen.

We beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw arts kunnen u hierbij helpen.


Uw afspraak

Op het afgesproken tijdstip komt u naar ons ziekenhuis. U wordt gezien door een gynaecoloog. Ook test een gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysio Centrum Zaanland uw bekkenbodemspieren via inwendig onderzoek. De fysiotherapeut beoordeelt uw kracht van de aanspanning en ook uw mogelijkheid om te ontspannen.


Uitslag

Uw arts bespreekt de bevindingen met u en kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor aanvullend onderzoek en/of een eventuele behandeling.

Behandelteam

Weblinks

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure