Gynaecologie

Het specialisme in het kort

  • Voor vrouwen met klachten rondom het geslachtsorgaan
  • Begeleiden zwangerschap met medische indicatie
  • Ook artsen in opleiding aanwezig

Over gynaecologie 

Gynaecologie houdt zich bezig met klachten rondom de vrouwelijke geslachtsorganen. De zorg voor moeder en kind tijdens de zwangerschap en/of bevalling wordt gedaan door verloskunde (onderdeel van gynaecologie). Onze gynaecologen doen onderzoek, stellen diagnoses en houden zich bezig met de behandeling van uw klacht. Wanneer u bijvoorbeeld een verzakking van uw baarmoeder, blaas en/of endeldarm heeft, of een aandoening of verwonding aan uw baarmoeder of geslachtsorganen, komt u op de afdeling gynaecologie. Verder begeleidt de gynaecoloog vrouwen met een medische indicatie tijdens de zwangerschap en / of rondom de bevalling. Met name als hier moeilijkheden optreden of worden verwacht.
Elke gynaecoloog heeft naast de algemene gynaecologie nog één of meer aandachtsgebieden.


Onze artsen

Op onze afdeling gynaecologie werken gynaecologen, gynaecologen in opleiding, zaalartsen en coassistenten. Coassistenten zijn studenten die in opleiding zijn tot arts. Verder kunt u ook gespecialiseerde verpleegkundige op het gebied van gynaecologie en verloskunde, algemeen verpleegkundige en stagiaires tegenkomen.


 


 

Naar de pagina van specialisme:

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure