Home > Specialismen / expertisecentra > Nucleaire geneeskunde

Nucleaire geneeskunde

Het specialisme in het kort

  • Onderzoeken en behandelingen met behulp van licht radioactieve stoffen
  • Verschillende organen en processen in het menselijk lichaam worden in beeld gebracht.
  • Verschillende radionucliden therapieën stellen ons in staat om bepaalde ziekteprocessen inwendig te bestralen

Polikliniek
075 650 22 77

Over nucleaire geneeskunde

Voor een nucleair geneeskundig onderzoek en behandeling kunt u bij ons terecht. Alle nucleair geneeskundige onderzoeken en behandelingen zijn op afspraak.


Voorbereiding op het onderzoek

Bekijk onze folders over de onderzoeken en behandelingen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde, ter voorbereiding op uw onderzoek.
 
Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
  • Uw medicatielijst
  • Uw verzekeringspasje

Melden in het ziekenhuis
Voor elke afspraak meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) bij de ontvangstzuil (kijk op deze pagina voor de instructie). Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde op Zuid 1 hoog. U kunt hiervoor de trap of lift aan de zuidkant nemen. Bij het digitale scherm aan de muur kunt u plaats nemen. U wordt door een van onze medewerkers opgeroepen.


Reizen

Gaat u binnen drie dagen na het onderzoek vliegen, wilt u dat aan ons doorgeven. U krijgt dan een vliegbrief mee. De radioactieve stof kan het alarm van een detectiepoortje activeren.
 
Bent u de afgelopen 3 maanden in een ziekenhuis in het buitenland geweest? Neem telefonisch contact op met onze afdeling voordat u voor het onderzoek komt en meldt dit aan een van onze medewerkers.


Verhinderd?

Wanneer het onderzoek niet door kan gaan, is het belangrijk om het onderzoek af te zeggen of te verplaatsen. De onderzoeken die uitgevoerd worden op de afdeling nucleaire geneeskunde zijn namelijk kostbaar en de radioactieve stof wordt speciaal voor u besteld. Wanneer u verhinderd bent, wilt u dit dan svp. 24 uur van te voren, aan ons doorgeven?


Contact

Heeft u nog vragen, neem gerust contact op met onze afdeling op telefoonnummer: 075 650 22 77
Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 16:30 bereikbaar.


Kinderen

Om kinderen op een begrijpelijke en toegankelijke manier uitleg te geven over Nucleaire geneeskunde, zijn er animaties gemaakt over Sunny & Tim. In onderstaande animatie gaat de fotodokter samen met Sunny & Tim aan het werk om de zieke plekken in het lichaam af te beelden.
 

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure