Home > Specialismen / expertisecentra > Spoedeisende Hulp (SEH)

Spoedeisende Hulp (SEH)

Het specialisme in het kort

 • Eigen ingang voor spoedzorg
 • Samenwerking met Huisartsenpost Zaanstreek

Polikliniek

Heeft u spoedeisende zorg nodig?

 • Is er een levensgevaar?  
  Bel 112.
 • Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur
  Bel uw huisarts. Als uw huisarts dat nodig vindt, verwijst de huisarts u door naar de Spoedzorg van het ziekenhuis.
 • Avond/nacht/weekend/feestdagen:
  Neem contact op met de Huisartsenpost via hun website: www.huisartsenposten.nl 

De spoedzorg heeft een eigen ingang aan de Heijermansstraat. Er is één balie voor de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenpost Zaanstreek.

Het kan voorkomen dat iemand die later binnenkomt, eerder geholpen wordt. Wij kijken naar de ernst van uw klachten.


Huisartenpost

De Huisartsenposten zijn bedoeld voor dringende hulp van huisartsen buiten kantooruren. Kijk voor meer informatie of u buiten kantoortijden naar de dokter moet op de website van de huisartsenpost.


Wat moet ik meenemen?

 • Legitimatiebewijs
 • Zorgpas van de zorgverzekeraar

Parkeren

Bij de ingang van de spoedzorg (zijde Heijermansstraat) zijn enkele spoedparkeerplaatsen waar u kort kunt parkeren. De maximale parkeertijd is 60 minuten. Gebruik van de parkeerschijf is verplicht en als u langer dan 60 minuten parkeert, kunt u een bekeuring krijgen. Na deze tijd vragen wij u uw auto te parkeren in de parkeergarage.


Waar moet ik mij melden?

Bij binnenkomst meldt u zich bij de balie. Hier worden uw gegevens genoteerd. Onze triageverpleegkundige beoordeelt de ernst van uw klachten. U hoort direct wat uw wachttijd is. De ernst van uw klachten bepaalt wanneer u aan de beurt bent. Het kan dus zijn dat iemand die later binnenkomt dan u, toch eerder wordt geholpen omdat zijn of haar klachten ernstiger zijn.


Door wie word ik geholpen?

U wordt behandeld door een arts en begeleid door een verpleegkundige. Wij proberen ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk door één verpleegkundige wordt begeleid.


Eten tijdens het wachten

Wilt u tijdens het wachten iets eten of drinken? Overleg dit dan eerst met de verpleegkundige; deze kan inschatten of dit invloed heeft op de onderzoeken die nodig zijn om de diagnose vast te stellen.


Kosten

Uw zorgverzekeraar brengt de kosten voor uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp bij u in rekening. Dit valt onder uw eigen risico.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure