Home > Nieuwsberichten > Update Coronavirus en ZMC

Update Coronavirus en ZMC01/07/2020

Laatste update 17 juni 14.25 uur

Update 1 juli 22.25 uur

Geen coronapatiënten

Er zijn geen coronapatiënten opgenomen in het Zaans Medisch Centrum.


Bezoekregeling verloskunde en kindergeneeskunde versoepeld

Update 10 juni 

  • Er mogen twee personen bij de baring aanwezig zijn. De partner va de kraamvrouw mag 24 uur per dag aanwezig zijn bij vrouw en kind. Daarnaast mag er 1 bezoeker per dag komen. De bezoeker mag maximaal 1 uur blijven.
  • Op de kinderafdeling zijn beide ouders/verzorgers weer onbeperkt welkom bij hun opgenomen kind.

Geen begeleiding mee bij afspraak gynaecoloog

De verloskundigenpraktijken staan momenteel weer toe dat partners mee kunnen naar consulten en echo’s.
Binnen het ZMC is deze mogelijkheid er op dit moment nog niet. Bij uw bezoek aan de gynaecoloog komt u alleen en bij uw bevalling kan 1 persoon aanwezig zijn. Bij de 20 weken echo mag de partner sinds 18 mei weer mee.


ZMC start met opschaling reguliere zorg

Nu het aantal Coronapatiënten landelijk afneemt, kan het Zaans Medisch Centrum stap voor stap de reguliere zorg weer oppakken. In eerste instantie betekent dit dat acute en semi acute patiënten als eerste een afspraak krijgen. Dit wordt beoordeeld door uw behandelend specialist of een zogenaamde triagecommissie. Lees verder


Mental support team

Heeft of had u of één van uw naaste familieleden COVID-19? En bent u of is één van uw naasten in het Zaans Medisch Centrum opgenomen (geweest)?
Dit is een ingrijpende gebeurtenis om zelf of van dichtbij mee te maken. We kunnen ons goed voorstellen dat dit tijdens, maar ook erna grote invloed op uw leven heeft. Het kan helpen om daar met iemand over te praten. 

In het Zaans Medisch Centrum biedt ons mental support team (psychologen, geestelijk begeleiders en maatschappelijk werkers) ondersteuning voor COVID-19 patiënten en hun familieleden aan. 

Wilt u met iemand praten over wat u is overkomen, wat u bezighoudt of wilt u overleg over welke vorm van mentale ondersteuning u kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

Het mental support team van het Zaans Medisch Centrum kunt u bereiken via:
075 650 70 73 (tijdens kantooruren: 8.30 – 17.30 uur)


Corona check app

Inwoners van het verzorgingsgebied Zaanstreek kunnen gebruik maken van de Corona check app. Inwoners met verkoudheids- of griepachtige klachten die zich afvragen of het komt door het Coronavirus kunnen de Corona check app raadplegen.

U krijgt hiermee digitaal een diagnose over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Op deze manier probeert het ZMC inwoners van haar verzorgingsgebied gerust te stellen of te voorkomen dat inwoners zich te laat melden bij de huisarts.


Houd afstand

Wanneer u het ziekenhuis bezoekt, bescherm dan uzelf en de mensen om u heen: houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Geef zorgmedewerkers en artsen de ruimte om hun werk goed te doen.


Bezoekersrestaurant gesloten

Vanwege overheidsmaatregelen is ons patiënten / bezoekersrestaurant (Lunchroom) gesloten.


 

Geen bezoek toegestaan bij Corona patiënten

Met ingang van maandag 16 maart is geen bezoek toegestaan bij Corona patiënten, behalve bij hoge uitzondering na toestemming van de medisch specialist. Ook is geen bezoek toegestaan bij patiënten waarvan wordt vermoed dat ze besmet zijn met het Corona virus. Wij realiseren ons dat dit heel vervelend is voor alle betrokkenen. Dit is een afspraak gemaakt in regionaal verband om verspreiding van het virus te voorkomen.


Bezoek aan patiënten

Er is vanaf 3 juni 2020 maximaal 1 of 2 bezoekers per patiënt per dag toegestaan. Voor de duur van maximaal een uur. Met uitzondering van terminale patiënten. Kinderen met 2 ouders/verzorgers per dag. 


Bijeenkomsten in het ZMC

  • In het ZMC zijn vanaf nu bijeenkomsten met meer dan 30 mensen niet toegestaan.
  • Bijeenkomsten met minder dan 30 mensen mogen alleen doorgaan als het over het patiëntenzorg gaat. 
  • Tijdens bijeenkomsten worden bezoekers verspreid over de ruimte.
  • Bijeenkomsten met minder dan 30 mensen die niet direct over patiëntenzorg gaan, worden uitgesteld.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure