Home > Nieuwsberichten > Update Coronavirus en ZMC

Update Coronavirus en ZMC23/09/2020

Update 23 september

Update 23 september

Drie Corona patiënten

Er zijn drie bewezen Corona patiënten opgenomen in het Zaans Medisch Centrum.


Aangescherpt bezoekersbeleid

Op maandag 24 augustus start het aangescherpte bezoekersbeleid voor patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis. 

Wat betekent dit voor u?
Komt u op bezoek in ons ziekenhuis? Dan worden u vanaf 24 augustus al buiten het ziekenhuis, voor de draaideuren, een aantal vragen gesteld. Tijdens deze screening wordt onder andere gevraagd of u Covid-klachten heeft, of u recent in code oranje of rood gebieden bent geweest.

Heeft u begeleiding mee? Dan bespreken wij met u of dit noodzakelijk is of dat uw begeleider op u kan wachten. Dit laatste is belangrijk om te volle wachtruimtes te voorkomen. 

Binnen helpen onze vrijwilligers van gastenservice u welkom en helpen u verder met aanmelden en wijzen zij u indien nodig de weg.  


Bezoekregeling

 • Coronapatiënten Er geen bezoek toegestaan bij Corona patiënten, behalve bij uitzondering na toestemming van de medisch specialist. Ook is geen bezoek toegestaan bij patiënten waarvan wordt vermoed dat ze besmet zijn met het Corona virus. Wij realiseren ons dat dit heel vervelend is voor alle betrokkenen. Dit is een afspraak gemaakt in regionaal verband om verspreiding van het virus te voorkomen.
 • Kraamvrouwen Er mogen twee personen bij de baring aanwezig zijn. De partner va de kraamvrouw mag 24 uur per dag aanwezig zijn bij vrouw en kind. Daarnaast mag er 1 bezoeker per dag komen. De bezoeker mag maximaal 1 uur blijven.
 • Verloskunde Bij uw bezoek aan de gynaecoloog komt u alleen en bij uw bevalling kan 1 persoon aanwezig zijn. Bij de 20 weken echo mag de partner sinds 18 mei weer mee.
 • Kinderen Op de kinderafdeling zijn beide ouders/verzorgers weer onbeperkt welkom bij hun opgenomen kind.
 • Overige patiënten Er is maximaal 2 bezoekers per patiënt per dag toegestaan. Voor de duur van maximaal een uur. Met uitzondering van terminale patiënten. Kinderen met 2 ouders/verzorgers per dag. 

Corona check app

Inwoners van het verzorgingsgebied Zaanstreek kunnen gebruik maken van de Corona check app. Inwoners met verkoudheids- of griepachtige klachten die zich afvragen of het komt door het Coronavirus kunnen de Corona check app raadplegen.

U krijgt hiermee digitaal een diagnose over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Op deze manier probeert het ZMC inwoners van haar verzorgingsgebied gerust te stellen of te voorkomen dat inwoners zich te laat melden bij de huisarts.


Corona huisregels

Is er een afspraak voor u gepland, dan krijgt u vooraf een brief thuisgestuurd waarin wij u voorbereiden op uw bezoek. Een bezoek aan ons ziekenhuis is in deze tijd iets anders dan u gewend bent. Wij vragen het volgende:

 • Neem contact met ons op bij verkoudheidsklachten, keelpijn, koorts en kortademigheid. 
 • Kom niet te vroeg. Zo wordt het niet te druk in de wachtkamer.
 • Kom liefst alleen naar uw afspraak. Voor kinderen, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben, geldt dat één persoon hen kan begeleiden. Uw begeleider mag ook geen klachten hebben zoals genoemd bij punt 1.
 • Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar buiten.
 • Bij (contact)onderzoek dragen wij een mondmasker.
 • Wanneer u het ziekenhuis bezoekt, bescherm dan uzelf en de mensen om u heen: houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Geef zorgmedewerkers en artsen de ruimte om hun werk goed te doen.

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure