Home > Ons ziekenhuis > Binnenkomen met een goed gevoel

Binnenkomen met een goed gevoel

Je thuis voelen in een ziekenhuis, ligt niet voor de hand. Zeker als je ziek bent, voor een uitslag komt of op bezoek gaat bij een ziek familielid. Daarom zorgt het ZMC op verschillende manieren voor goede bewegwijzering en enige afleiding van stress en emotie.

Een gebouw dat helpt herstellen

Een rustig kleurgebruik, een huiselijke inrichting, veel groen binnen en buiten, en daglicht dat binnenkomt via ramen tot aan de vloer. Al deze aspecten dragen eraan bij dat mensen zich meer op hun gemak voelen en minder stress ervaren. Voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven, kan dit zelfs leiden tot minder medicatie, minder pijn en een sneller herstel.

Afleiding in de ontvangsthal

Even de zinnen verzetten. In de ontvangsthal is daar voldoende afleiding voor. Zo is er een concertvleugel, waarachter geoefende spelers plaats kunnen nemen. Ook is er een heuse glijbaan waaraan jong en oud plezier beleven. Afleiding zoeken via smartphone of tablet kan natuurlijk ook: door heel het ziekenhuis is gratis wifi.

Altijd wegwijs

Grote borden met goed leesbare en begrijpelijke letters wijzen iedereen de weg in het ziekenhuis. Voor kinderen is er een speciale bewegwijzering: speelse dieren op ooghoogte wijzen hen de weg naar hun afdeling. Verdwalen in het ZMC is bijna onmogelijk: vanuit vrijwel elke ruimte kunnen bezoekers naar buiten kijken. Ook de grote illustraties van typisch Zaanse elementen vormen een oriëntatiepunt. Uiteraard zijn er ook gastheren en gastvrouwen die iedereen graag de weg wijzen.

Zaans Medisch Centrum - Spatial graphics from SILO AGENCY on Vimeo.

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure