Home > Ons ziekenhuis > Polikliniekbezoek: snel binnen en buiten

Polikliniekbezoek: snel binnen en buiten

Niemand houdt van grote loopafstanden of lang wachten in een te kleine wachtkamer. Het Zaans Medisch Centrum neemt die ongemakken weg.

Kortere loopafstanden

Het nieuwe ziekenhuis is zo ontworpen dat patiënten geen grote afstanden meer afleggen. Bedroeg het oppervlak van het bestaande ziekenhuis nog 58.000 m2, straks is dat 39.000 m2. Een patiënt die met kniepijn voor een kijkoperatie komt, was voor al zijn afspraken zo’n 2,3 kilometer onderweg. In het nieuwe ZMC is dat 650 meter. Alle poliklinieken, het Hart-Vaatcentrum, Pijncentrum en Bewegingscentrum liggen naast de centrale hal, op de begane grond of eerste verdieping.

Prettiger wachten

Wachttijden zijn niet altijd te voorkomen. Daarom maakt het ZMC het wachten prettiger. Bij binnenkomst melden patiënten zich eenvoudig met hun identiteitsbewijs bij de ontvangstzuil, waarna zij op hun gemak koffie in de centrale hal kunnen drinken. Voor een echte espresso of cappuccino is er de espressobar. Pas kort voor de afspraak gaan patiënten naar de poli, waar zij nog even plaatsnemen, totdat de medewerker hen roept.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure