Home > Ons ziekenhuis > Ziekenhuisopname: een comfortabeler verblijf

Ziekenhuisopname: een comfortabeler verblijf

Wie in het ZMC wordt opgenomen, kan rekenen op een comfortabeler verblijf.

Eenpersoons- en vierpersoonskamers

Voor sommige patiënten is het belangrijk dat zij een eigen kamer hebben. Anderen liggen liever met meerderen op een kamer. Daarom is de helft van alle kamers op onze verpleegafdelingen voor één persoon. De andere helft is voor vier personen bedoeld. De eenpersoonskamers hebben een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Een aantal eenpersoonskamers heeft een bedbank, zodat een familielid of mantelzorger kan blijven slapen.

Speciale zorgsuites

Voor wie na de bevalling in het ZMC moet blijven, zijn er nu compleet uitgeruste zorgsuites. Werden moeders voorheen na de bevalling van de verloskamer naar de kraamafdeling gebracht, nu verblijven zij van bevalling tot ontslag in de eigen suite waar ook het kindje is.

Meer keuze in maaltijden

Zelf bepalen hoe laat je ’s avonds eet en wat je eet. Dat kan in het nieuwe ziekenhuis. Eten kan zowel op de eigen kamer als in de lounge van de verpleegafdeling. De familie kan tegen betaling mee-eten.

De modernste technologie

Hoe geavanceerder de apparatuur, des te beter het zorgresultaat voor de patiënt. In de gloednieuwe en grote interventie-operatiekamer staat de nieuwste technologie klaar, waarmee vaatchirurg en radioloog hun dotter- en stentbehandelingen nog nauwkeuriger kunnen uitvoeren. Ook nieuw: de 3D-mammograaf voor borstkankeronderzoek, waarmee zelfs de kleinste tumoren te zien zijn.

zorgsuite in het ZMC
Zorgsuite in het Zaans Medisch Centrum

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure