Home > Behandelingen > Bevallen

Bevallen

De behandeling in het kort

  • Medische zorg binnen handbereik
  • U blijft voor, tijdens en na de bevalling in dezelfde kamer
  • Indien medisch mogelijk, blijft uw kindje bij u op de kamer
  • Gentle sectio bij geplande keizersnede
Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 25 Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 63 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 25
Route Zuid 1.16

Verloop behandeling

Eén op de vijf zwangere vrouwen in Nederland bevalt thuis. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om in het ziekenhuis te bevallen.

Bevallen is iets bijzonders. Het is daarom belangrijk dat u een plek kiest waar u zich prettig voelt. Een warme, huiselijke omgeving. Tegelijkertijd is het een prettig idee als medische zorg dichtbij is, mocht er toch iets mis gaan. Vaak is dit een lastige afweging. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om in ons ziekenhuis in een huiselijke sfeer te bevallen, in gezellig ingerichte zorgsuites. De medische apparatuur is netjes weggewerkt, daar ziet u dus niets van. Mocht deze tijdens uw bevalling toch nodig zijn, dan is hij binnen handbereik. U bevalt in principe alleen met uw eigen verloskundige en een kraamverzorgster van de Kraamvogel. Tenzij er iets mis gaat, dan is ons medisch personeel snel ter plekke. Huiselijkheid en uw veiligheid gaan bij ons hand in hand.

Wat maakt bevallen bij ons verder nog bijzonder?


Zorgsuite

Onze bevalkamers noemen we ‘zorgsuites’. U bevalt in deze kamer, maar blijft hier ook na uw bevalling. U hoeft dus niet van kamer te verwisselen. Onze kinderafdeling ligt bovendien direct naast onze afdeling verloskunde. Ligt uw kindje op de afdeling neonatologie (onderdeel van de kinderafdeling), dan is hij dus nooit ver weg. Meestal kan uw kind zelfs gewoon bij u op de kamer blijven. Als dit om medische redenen niet mogelijk is, dan is uw kindje nooit ver weg. Uw partner mag blijven slapen en kan tegen betaling mee-eten.


Natuurlijke keizersnede (gentle sectio)

Een geplande keizersnede doen we in ons ziekenhuis altijd ‘gentle’ (zacht). We proberen zoveel mogelijk een natuurlijke bevalling na te bootsen. Uw partner mag van het begin tot het einde bij de bevalling zijn en u krijgt een ruggenprik in plaats van een volledige narcose. Hierdoor kunt u de geboorte van uw kindje bewust meemaken. Zodra het hoofdje van uw kind uit uw buik is, verlagen we de doeken wat of leggen we een doorzichtige doek over uw buik. Zo kunt u met de geboorte meekijken. Nadat uw kindje uit de buik is gehaald, leggen we hem of haar op uw blote borst, huid-op-huid, en dekken uw baby toe met een warme doek.


Uw partner

Na de geboorte kan uw partner meteen meedraaien. We proberen de thuissituatie zoveel mogelijk na te bootsen. Uw partner kan uw kindje bijvoorbeeld verschonen of in bad doen. Ook kan hij of zij, waar mogelijk, meehelpen in de zorg voor u.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure