Home > Behandelingen > Hallux valgus, operatie volgens een Minimaal Invasieve Methode (M.I.S.)

Hallux valgus, operatie volgens een Minimaal Invasieve Methode (M.I.S.)

De behandeling in het kort

  • Techniek bijzonder in Nederland
  • Minder pijn en sneller herstel
  • Binnen een dag de voet weer belasten
  • Opname: dagbehandeling

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 65 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Operatie binnen 4 weken
Openingstijden poli
op werkdagen 8.00 - 17.00 uur, in even weken ook dinsdag 17.00 – 21.00 uur
Polikliniek
075 650 12 65 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 0.14

Hallux valgus, verloop behandeling

Uw grote teen staat scheef. Misschien heeft u last van een hallux valgus. Een hallux valgus is een afwijking aan de grote teen, waarbij de teen steeds krommer gaat staan. Er ontstaat een pijnlijke rode knok aan de binnenkant van de voet. Met behulp van een operatie kunnen we uw teen weer rechtzetten.


Diagnose

U heeft een afspraak op de afdeling orthopedie. We begeleiden u eerst naar onze radiologie-afdeling voor een röntgenfoto. Vervolgens onderzoekt onze orthopedisch chirurg uw teen en beoordeelt samen met u of een operatie nodig is. Ook bespreekt hij de verschillende operatieve methodes met u. In sommige gevallen kan de chirurg de operatie volgens een Minimaal Invasieve Chirurgie (M.I.S.) uitvoeren. Daarbij is de orthopedisch chirurg in staat om via enkele kleine gaatjes in de huid, de voet te opereren. Hierdoor heeft u na de operatie minder pijn en herstelt sneller; binnen een dag kan u alweer op de voet lopen. Uitgebreide informatie over deze ingreep leest u in de folder. Deze techniek is bijzonder in Nederland.

Wij beslissen graag samen met u. De 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Voorbereiding

U moet geopereerd worden. Als voorbereiding op uw operatie heeft u gesprekken met onze apothekersassistente, doktersassistent en anesthesioloog. Als voorbereiding op deze gesprekken vult u een vragenlijst in. Tijdens de gesprekken bespreken we uw medicijngebruik met u en nemen we de vragenlijst door. Voor een snelle beoordeling van uw thuismedicatie is het wenselijk dat u uw eigen apotheek schriftelijk toestemming geeft voor inzage van uw thuismedicatie. Dit kan via een formulier bij uw eigen apotheek. Het ZMC kan dan digitaal uw thuismedicatie inzien. Ook voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Onze anesthesioloog bespreekt samen met u welke verdoving voor u het beste is. Het is belangrijk dat u tijdens dit gesprek ook uw specifieke wensen kenbaar maakt.
Dit polibezoek duurt minimaal 40 minuten.


Behandeling

Op de afgesproken datum komt u naar ons ziekenhuis. Op de afdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige die u vertelt wat er gaat gebeuren. Zij begeleidt u naar de voorbereidingsruimte. Van hieruit gaat u naar de operatiekamer, waar u geopereerd wordt. Uw begeleider kan mee tot aan de lift. Na de operatie wordt u weer wakker op de uitslaapkamer. Hier kunt u bijkomen voordat u teruggaat naar de afdeling.


Naar huis

In de meeste gevallen gaat u dezelfde dag naar huis.


Nazorg

Na ongeveer 1 of 2 weken komt u terug voor controle. Deze afspraken worden voor u geregeld en krijgt u bij ontslag mee. Na 6 weken wordt de eerste röntgencontrole verricht. Na een week wordt het verband verwijderd en vervangen voor een tape. Het is de bedoeling dat u minimaal 1 keer per week de tape zelf vervangt.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure