Home > Veelgestelde vragen > Transgenderzorg

Transgenderzorg

Hoe ziet mijn behandeling eruit? Waar kan ik terecht met vragen over genderidentiteit en genderdysforie?

Veel informatie is te vinden op de sites van belangenorganisaties Transvisie, Youz, Check-in Genderzorg en het kennis- en zorgcentrum genderdysforie Amsterdam UMC.

Hoe kan ik me aanmelden voor een behandeling bij Transgenderzorg ZMC?
  • Voor de transgenderzorg voor kinderen en jongeren neem je contact op met Youz of Check-In Genderzorg. Als er een psychische indicatie is voor somatische behandeling, kunnen zij jou doorverwijzen naar het ZMC.

  • Op dit moment kan er nog niet verwezen worden naar de zorg voor volwassenen bij ZMC. De eerste periode dat wij deze zorg bieden, starten patiënten die bovenaan de wachtlijst van Amsterdam UMC staan. Verwijzingen via de huisarts worden alleen geaccepteerd van patiënten die door het Amsterdam UMC geïnformeerd zijn dat ze bij het ZMC terecht kunnen.

  • Voor 2-jaarlijkse controle na de transitiefase wordt u doorverwezen naar het ZMC. Dit is het geval als er geen actieve wens of noodzaak voor (verdere) genderbevestigende chirurgie is. Dan verwijst uw huisarts, onze samenwerkingspartner Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (KZcG) van het Amsterdam UMC of elke andere behandelaar die u nu begeleidt u door.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure