Slaap Waak expertisecentrum

  • Toonaangevend in behandelen slaapproblemen
  • Aandacht voor uw gezondheid en functioneren
  • Alle slaapproblemen en leeftijden
  • Uniek multidisciplinair team
  • Moderne faciliteiten

Wij doen alles voor een goede slaap

Het Zaans Medisch Centrum heeft bijzondere expertise in de behandeling van alle denkbare slaapproblemen en waakproblemen. Van snurken, ademstops, tandenknarsen, onrustig slapen, in- en doorslaapklachten, praten in de slaap, slaapwandelen tot overmatige slaperigheid overdag. Problemen waarvan u of uw partner veel hinder kan ondervinden en zelfs tot gezondheidsklachten kan leiden. Wij behandelen jaarlijks velen patiënten met deze problemen, ook van ver buiten de Zaanstreek. Zowel volwassenen als kinderen. Onze aanpak is uniek. Wij werken met een uitgebreid multidisciplinair team. Dat wil zeggen dat wij verschillende specialismen, ieder met zijn eigen expertise, betrekken bij uw behandeling. In het Slaap Waak Expertisecentrum profiteert u bovendien van alle moderne diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Aandacht voor uw gezondheid en dagelijks functioneren

We weten dat een slaap- of waakprobleem een grote impact heeft op uw gezondheid en functioneren in het dagelijks leven. Thuis, op het werk, op school, waar dan ook. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de beste slaap/waak-zorg in Nederland. Daarom gaat onze aandacht tijdens de diagnose en behandeling altijd verder uit dan alleen naar uw slaap- of waakprobleem. Daar kunt u van op aan.

Lees verder >

Uw diagnose en behandeling in het ZMC

Wij beschikken over alle middelen om goed onderzoek te doen naar uw slaap- of waakprobleem. Na een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist uit een andere ziekenhuis wordt een intakegesprek met u gepland op de polikliniek. Tijdens dit gesprek wordt bepaald welke onderzoeken bij u uitgevoerd moeten worden. Uw probleem kan verschillende oorzaken hebben. Daarom worden de resultaten na het uitvoeren van de onderzoeken besproken in een multidisciplinair overleg met zowel een neuroloog-somnoloog, longarts, KNO-arts, kaakchirurg, eventueel een kinderarts, laboranten Klinische Neurofysiologie/Sleeptechnologists en in slaapstoornissen gespecialiseerde psycholoog. Aan ons expertisecentrum is ook een chronobiologe verbonden, gespecialiseerd in stoornissen van de biologische klok. Samen stelt het team een behandelplan op en bepaalt bij welke artsen het behandeltraject wordt ondergebracht. 

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Bekijk alle slaap- en waakproblemen die wij in ons expertisecentrum behandelen.

Bekijk aandoeningen >

We informeren u graag!

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Telefonisch op ma - vrij tussen 08:00 - 17:00 uur.

Via een beveiligd formulier.
Vul het formulier in.

Via onze BeterDichtbij App.
Stel uw vraag via de App.

Ons multidisciplinair team staat voor u klaar!

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2021 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure